FOTO/VIDEO Sărmaș vrea să dea ReStart Clujului. Si-a lansat oficial candidatura

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Sabin Sărmaș, candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca și-a lansat sâmbătă, 5 aprilie, candidatura în fața publicului clujean, la Cinema Florin Piersic,  după ce în 1 martie și-a lansat-o în fața presei, în cadrul unei conferințe.

Sărmaș nu e susținut public decât de un partid minuscul, conservatorii de la Alternativa Dreaptă, astfel că împreună cu staff-ul său s-a așteptat să nu vină mult public la lansare. Astfel partea de sus a sălii a fost închisă, fiind acoperită cu draperii negre.

Partea de jos a fost aproape plină cu clujeni curioși să vadă ce le propune fostul deputat PNL. Partea de jos a sălii nu a fost nici ea plină dar a dat bine în fotografii.  

Să spunem pentru cei care nu știu că Sabin Sărmaș este bistrițean,  a fost în PNL din 2009, este IT-ist de meserie, a fost consilier local, apoi deputat PNL, a fost șeful Autorității pentru Digitalizarea României și șeful Comisiei IT-C din Camera Deputaților. Un CV foarte bun pentru doar 39 de ani, realizat cu ajutorul PNL. De aici și surpriza candidaturii sale împotriva primarului de cinci mandate, ”eternul” Emil Boc, fost coleg până deunăzi de partid și acum contracandidat la alegerile din 9 iunie.

 

Sabin Sărmaș nu reușește să îi convingă pe clujeni
Echipa de susținători al lui Sărmaș e fresh, e compusă doar din tineri, toți în tricouri negre cu mesajul de campanie #clujeaninvizibil și sloganul „ReStart Cluj”. De altfel, Sărmaș candidează din partea ….Partidului Oamenilor Invizibili, clujenilor invizibili, cei nebăgați în seamă de administrația Boc, cei neglijați, oropsiți, ignorați, o găselniță interesantă dar vom vedea pe 9 iunie cât va prinde aceasta la public. Sărmaș e un  fel de Robin Hood postmodern, în Clujul de cinci stele, care promite răzbunare.

Clipul video oficial de campanie este filmat în interiorul dezafectat al minunatului fost hotel Continental, un clip profesionist, de impact, filmat de agenția de publicitate bucureșteană condusă de creativa Raluca Feher. Aceasta a stat în primul rând alături de Sărmaș și Țigănaș.

 

Lansarea a fost moderată de Dragoș Stan,  un  stand-up comediant, simpatic, care a venit cu aluzii la o eventuală plecare a edilului Boc de la Primărie.

A urmat pe scenă arhitectul Șerban Țigănaș, care a vorbit despre dragostea lui față de Cluj și i-a urat succes în bătălia electorală lui Sărmaș.

Natalia Ciobanu de la Clujul Sustenabil, un ONG de mediu,  a atras atenția asupra problemelor specificie din Cluj. A urmat Ovidiu Tuduruță, un antreprenor nevăzător, care este autorul unei aplicații și tehnologii pentru  persoanelor cu dizabilități.

Discursul lui Sabin Sărmaș

„Sunt singurul candidat care poate să-l bată pe Boc. Sub toate sondajele astea și voturile care sunt plătite de Boc se ascunde nemulțumirea a zecilor de mii de clujeni care au fost de ani buni duși cu zăhărelul. Uite metroul, uite centura, uite infrastructura. În douăzeci de ani în orașul nostru nu s-a făcut o școală, în douăzeci de ani nu s-a făcut un pasaj” a spus acesta.

La final Sărmaș a chemat echipa de tineri din jurul lui și într-o mare de confetti verde, culoarea campaniei, a aplaudat de pe scenă publicul prezent la lansare.

Arhitectul Țigănaș, Sabin Sărmaș și Raluca Feher

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *