UPDATE/ După certuri interne, șeful UDMR Cluj, Csoma Botond candidează la președinția Consiliului Județean

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

UPDATE

Am primit un drept la replică din partea președintelui UDMR Cluj, Csoma Botond: 

1.  Nu există niciun conflict între mine şi Vákár István.

2. Nu i-am zis că e prea bătrân și că e de prea mult timp în politică, ar fi fost absurd să îi spun aşa ceva din două motive: suntem aproape de aceeaşi vârstă, el ar 51 de ani, eu 49, şi cam în aceeași perioadă am intrat în politică în jurul anului 2004.

3. Asumarea de către mine a candidaturii la preşedinția Consiliului Județean are legătură cu miza multiplă a acestor alegeri comasate, şi scopul este mobilizarea adecvată a electoratului maghiar.

–-

UDMR Cluj atacă președinția Consiliului Județean Cluj prin deputatul Csoma Botond, care e președintele filialei Cluj.

Conform surselor Clujul Politic, decizia a produs o ruptură între Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean, vechi politician UDMR, care dorea el să candideze la funcția de șef și Csoma Botond.

Botond l-ar fi jignit în discuții pe Vakar pe motiv că acesta e de prea mult timp în politică, că e ”prea bătrân”. Totuși, Vakar va intra în Consiliu ca și consilier județean fiind eligibil de pe locul 1 pe lista formațiunii maghiare

Pentru șefia Consiliului Județean mai candidează liberalul Alin Tișe, actualul președinte,universitarul Adrian Oros de la Dreapta Unită și Cristian Șipoș, coordonator județean AUR Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *