Kelemen Hunor: De un an de zile, în România putem discuta despre orice, doar de stabilitate politică nu putem discuta

Politica nationala Slider

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor cataloghează drept „o minciună” narativa conform căreia PSD şi PNL merg împreună pentru a asigura stabilitatea ţării, el fiind de părere că „de un an de zile, în România putem discuta despre orice, doar de stabilitate politică nu putem discuta”.

„Ei sunt condamnaţi să meargă împreună până la alegerile prezidenţiale, după aceea vom vedea ce se va întâmpla. Va spune electoratul, cetăţenii vor avea un cuvânt de spus, dar până atunci ei sunt condamnaţi să meargă împreună. Fiindcă aşa au vrut ei. Au venit cu o retorică absolut… în acea perioadă era un argument aparent solid, că dom-le stabilitatea ţării şi trebuie să mergem împreună că altfel nu ştiu ce se va întâmpla, plus războaie, plus conflicte, trebuie şi un general în fruntea Guvernului, apoi trebuie să scoţi UDMR-ul ca să fie şi stabilitate mai mare. Deci de un an de zile, în România putem discuta despre orice, doar de stabilitate politică nu putem discuta. Acea narativă că ”noi asigurăm stabilitate” e o minciună. Nu trece o zi fără scandal, dar o zi nu trece”, a afirmat Kelemen Hunor sâmbătă, la Prima TV, în emisiunea Insider Politic. 
Liderul formaţiunii maghiare este de părere că dacă preşedinţii PSD şi PNL vor candida la alegerile prezidenţiale, cei doi reprezentaţi nu vor intra împreună în turul al doilea al alegerilor. 
„Oamenii sunt mult mai deştepţi decât politicienii. Eu văd reacţiile oamenilor din Transilvania, în primul rând, la această coaliţie şi la această listă comună, nu poţi să spui că ai făcut o alianţă de stînga până în 9 iunie iar din 10 iunie eşti candidat de dreapta, că oamenii o să spună: ”Hai, mai lasă-mă!”, argumentează liderul UDMR. 
El mai spune că PNL „s-a topit de tot” în alianţa cu PSD. 

 
De asemenea, conform liderului UDMR, măsuri fiscale luate la finalul acelui an au provocat nemulţumirea mediului de afaceri, iar în acest context PNL „nu poate spune că nu a făcut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *