Un consilier local din Cluj-Napoca propune o campanie locală de promovare a vaccinării cu vedete locale și experți în sănătate publică

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Municipiul Cluj-Napoca va avea și o campanie locală de promovare a vaccinării împotriva COVID-19, separată de cea națională, la care vor fi implicați persoane publice și experți în sănătate publică, a anunțat primarul Emil Boc, la propunerea consilierului local Alexandra Oană de la USR.

„Deși nu era pe ordinea de zi, am pus în discuție în cadrul ședinței campania de vaccinare, de departe cea mai importantă campanie ce urmează să aibă loc în România și în Cluj-Napoca.

De succesul acestei campanii depind foarte multe lucruri esențiale pentru noi: dacă se deschid școlile, dacă spitalele își cresc capacitatea pentru alte boli în afară de COVID, dacă se redeschid restaurantele, cinematografele, teatrele, dacă putem să mergem din nou la concerte și petreceri sau dacă purtăm în continuare măștile.

Experții spun că pentru a reveni la normalitate trebuie să ajungem la o rată de vaccinare de 70% a populației.

Statisticile însă arată că pornim de la un procent de aproximativ 30% dintre români care acceptă vaccinul.

Mai mult, după debutul campaniei de vaccinare, comparativ cu alte țări, vedem că numărul de persoane care s-au vaccinat este foarte mic.

Am propus așadar ca, în completarea campaniei naționale de promovare a vaccinării, să inițiem, în colaborare cu Instituția Prefectului, o campanie locală de comunicare prin care să încurajăm clujenii să se vaccineze.

Concret, așa cum primim comunicate referitoare la evoluția ratei de infectare, am solicitat informări concrete și regulate referitoare la evoluția campaniei de vaccinare din municipiu și coagularea unui grup de lucru local – cu experți de sănătate publică de la nivel local, cu experți pe zona de comunicare, cu figuri publice locale – care împreună să lucreze la o strategie locală de promovare a campaniei de vaccinare.

Sunt convinsă că dacă aducem în prim planul campaniei figuri cunoscute de clujeni, în care ei au incredere și cu care rezonează, mesajul pro vaccinare va avea șanse mai mari să convingă.

M-am bucurat să văd că domnul Primar a acceptat propunerea mea și în perioada următoare vă voi ține la curent cu demersurile inițiate”, a fost intervenție consilierului local în prima ședință de CL de astăzi.

1 thought on “Un consilier local din Cluj-Napoca propune o campanie locală de promovare a vaccinării cu vedete locale și experți în sănătate publică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *