Lansarea candidaților USR Cluj la alegerile parlamentare din decembrie. Nicușor Dan: „USR este construit de oameni care se sacrifică pentru binele comun”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Sub sloganul „În sfârșit, ai cu cine”, Uniunea Salvați România, filiala Cluj, și-a lansat sâmbătă, 19 noiembrie, candidații pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, la hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca, în prezența liderului Nicușor Dan și a simpatizanților noului partid care se dorește a fi o alternativă la clasa politică.

Aproximativ 100 de persoane au venit la lansarea candidaților USR Cluj, majoritatea fiind formată din tineri cu vârste cuprinse între 25 și 35 ani, dar au fost și persoane în vârstă.

„Sunt foarte fericit să fiu la Cluj pentru că este o filială care îmi place. Uniunea Salvați România a apărut ca o necesitate și este formată din niște oameni care în mod normal nu ar fi făcut politică acum 2 ani. Partidele politice care au guvernat România până acum au făcut-o neprofesionist și corupt, iar acum țara noastră are probleme grave, faptul că 3-4 milioane de români au ales să plece din România este elocvent. USR este făcută din oameni care au carieră, care au ce să facă cu timpul lor, care fac pasul înainte nu pentru a-și realiza o problemă personală, ci pentru a se sacrifica pentru binele comun, acesta este spiritul pe care l-am găsit în toate filialele Uniunii Salvați România.

Sloganul nostru este <În sfârșit ai cu cine>, pentru că mult timp românii au avut de ales tot timpul răul cel mai mic din aceleași partide și sateliții lor, iar acum credem că propunem o alternativă pentru 11 decembrie. Venim cu oameni și cu o viziune. Cele mai importante trei lucruri din ce vrem să facem este să aducem un model de om politic, o persoană care să se ocupe de binele comunității pe care o reprezintă. Veți vedea ceea ce ar fi normalitatea în campanie electorală și după, întâlniri cu cetățenii, veți vedea pe lângă comisiile din parlament dezbateri cu oameni care au expertiză pentru că vrem să rupem sau să anulăm rupta care există între Parlament și societate. Nu veți vedea parlamentari ai USR-ului care să își voteze pensii speciale sau folosindu-se în mod ilicit de imunitate și vom milita pentru excludarea imunității.

Suntem foarte preocupați de ceea ce înseamnă administrația publică din România, ne interesează să oprim jaful din bani publici, estimarea noastră este că se fură 4-5 miliarde de euro pe an, cât trei autostrăzi. Vom avea grijă să existe un sistem coerent de urmărire a tuturor achizițiile publice. Vrem o administrație transparentă și eficace în relația cu cetățeanul, iar atunci când cetățenii au de rezolvat ceva administrativ să facă un singur drum și să știe exact unde să se ducă. Dar pentru ca toate acestea să funcționeze e nevoie de bani și e nevoie ca România să aibă o economie, suntem pentru deparazitarea sistemului economic, adică evitarea presiunilor politice pe mediul economic, licitații corecte și vrem reducerea birocației în activitatea economică. Vrem ca România să fie un Sillicon Valley al Europei, dar pentru asta e nevoie de o viziune și de oameni, de caractere. Consider că există un spirit al Uniunii Salvați România, iar acest spirit trăiește din plin în filiala din Cluj”, a declarat liderul USR Nicușor Dan în deschiderea prezentării candidaților la alegerile parlamentare.

VIDEO

Prezentarea candidaților s-a făcut diferit față de lansările clasice cu care ne-au obișnuit celelalte partide, printr-un videoclip cu fiecare candidat în parte pe care au rulat imagini cu cele mai importante realizări ale candidatului respectiv, după care a urmat o sesiune de Q&A (întrebări și răspunsuri) atât pentru Nicușor Dan, cât și pentru candidați.

lansare-candidati-usr-cluj-2016

lansare-candidati-usr-cluj

Despre transparența achizițiilor publice

„Curtea de Conturi știți bine că este o instituție care nu funcționează, ea este cineva care verifică dacă ai pus două virgulă, dar nu se uită dacă ai cheltuit corect 20 de milioane”, a declarat Nicușor Dan.

Emanuel Ungureanu: „Nu voi abandona haina de ONG-ist. Eu nu mă voi schimba în Parlament, nu am ce să schimb”

„Noi suntem altfel, avem altă motivație decât alții, nu avem sfori în spate, nu suntem ai lui Soroș sau ai lui Nicușor Dan, ci suntem niște oameni care am luptat în viață pentru idealuri și nu avem aici să roadem nimic, ci să oferim ceva din ceea ce suntem. Suntem în mod autentic oameni solidari și empatici cu cei care au nevoie de noi. 

Sistemul de licitații nu numai că este pervers, cu oferta cea mai mică vine oricum unul dintr-un partid, un șmecheraș, care se mai înțelege cu alți doi sau trei. Eu știu ce înseamnă să faci un spital de proastă calitate, am fost la Timișoara acum o săptămână și am văzut cum organizația Bursa de Fericire a reușit să renoveze secția de Onco-Pediatrie cu un simplu arhitect, găsind oameni competenți. Sănătatea înseamnă bani mulți, nu înseamnă cârpeală, dacă facem cârpeală atunci mor oameni. Eu nu am abandonat niciodată haina de ONG-ist și o spun public că nu o voi face. Primul lucru pe care îl fac în luna ianuarie e să iau o secție de pediatrie din Cluj și voi arăta cu privați cum se face lucrurile. Eu nu mă voi schimba în Parlament, nu am ce să schimb”, a declarat Ungureanu, numărul 1 al USR Cluj pentru Camera Deputaților.

Întrebat din public de un tânăr despre poziția pe care activistul Adrian Dohotaru a avut-o în campania pentru alegerile locale din iunie 2016, când a fost consilier al Aureliei Cristea de la PSD, jurnalistul a răspuns: „Am fost consilierul Aureliei Cristea, nu al guvernului Ponta, eram la cabinetul parlamentar al dânsei și cred că era o opțiune bună pentru primăria Clujului la acea vreme, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, dânsa nu a mai candidat, iar eu m-am retras. Pentru mine a fost o experiență foarte ok, pentru că mi-am dat seama cât de prost funcționează PSD-ul. Este unul dintre cele mai nedemocratice partide din România și în continuare o susțin pe Aurelia Cristea, chiar dacă nu mai candidează”, a fostul răspunsul lui Dohotaru.

Nici jurnalistul Mihai Goțiu nu a fost uitat de același tânăr, căruia i s-a reproșat că se folosește de campania pentru Roșia Montană pentru a-și face campanie electorală. Tânărul a citat un mesaj postat pe Facebook de Eugen David, președintele Asociației Alburnus Maior, care i-a îndemnat pe activiștii cu aspirații politice să nu folosească campania pentru Roșia Montană în promovarea electorală.

„Eugen David are dreptul la o opinie. Mi se pare absurd ca un care a lucrat 15 ani pentru o cauză să nu spună onest lucrul ăsta, iar pentru mine acest lucru este o mândrie să fiu coleg cu oameni care au luptat în campania Roșia Montană”, s-a rezumat liderul USR să declare.

„Respect dreptul dumneavoastră la opinie și vorbesc aproape zilnic cu Eugen David. Una este să nu îți faci campanie pe Roșia Montană și alta este să prezinți ceea ce ai făcut ca și activitate jurnalistică, eu am scris despre Roșia Montană și am ajuns ca ceea ce am scris să spun și în stradă. Nu este cea mai mare realizare și cea mai mare recompensă, dar reprezintă aproape 15 ani de activitate a mea. Mi se pare puțin neonest să ascund acest lucru, ar fi ca și cum m-aș ascunde de mine însumi. Sunt multe alte propuneri pe care pe parcursul acestei campanii sper să le prezint și să le discut, inclusiv ceea ce am învățat în campania Roșia Montană. Cred că este primul partid care iese în mod explicit care spune în program că va lupta pentru interzicerea folosirii cianurilor în minerit”, a declarat Mihai Goțiu, primul loc la Senat din partea USR Cluj.

Nicușor Dan a declarat la Cluj că nu are nicio legătură cu omul de afaceri american George Soroș, așa cum se vehiculează în spațiul public.

Cine sunt candidații USR Cluj pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016:

Camera Deputaților

1. Emanuel Ungureanu
2. Adrian Dohotaru
3. Ovidiu Nistor
4. Adriana Cristian
5. Andrei Suciu
6. Radu Boloveschi
7. Daniel Kloyber
8. Mihai Chereji

Senat

1. Mihai Goțiu
2. Romana Harosa
3. Daniel Doboș
4. Elena Muscă

Mai multe despre candidații USR Cluj și programul electoral puteți afla de pe site-ul oficial: cluj.usr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *