Deputatul Moisin se plânge că nu a fost invitat la investitura noului prefect al Clujului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Deputatul clujean liberal Radu Moisin a lansat un atac la adresa noii conduceri a Prefecturii datorită faptului că nu a fost invitat în calitate de parlamentar la investitura noului prefect UDMR, Tasnàdi Szilard.

Funcția de prefect interimar a fost ocupată de colega sa de partid, Irina Munteanu, actual subprefect, care ar fi putut să îl invite ea la investitură.

Noul prefect de Cluj.

Obișnuiesc să citesc presa din Cluj de două ori pe zi, dimineața și seara.

Observ din lectura de seară faptul că de azi avem un nou prefect al județului. Știam din Monitorul Oficial de numirea în funcție a acestuia, dar nu știam de când își începe activitatea.

Conform Constituției României, cetățenii români își aleg parlamentarii. Tot conform Constituției României, Parlamentul învestește în funcție Guvernul, iar apoi îi monitorizează activitatea. Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Pornind de la raționamentul de mai sus, parlamentarii, ca și reprezentanți ai voinței suverane a poporului român, ar trebui să știe faptul că urmează momentul de învestire a noului prefect.

Mie mi-a scăpat acest aspect, deși verific zilnic toate adresele de mail, toate mesajele de pe telefon, iar, la sediul PNL Cluj, eu nu am primit niciun document în acest sens.

Eleganța, bunul simț și multiculturalitatea sunt specifice Clujului, dar este nevoie să ne implicăm cu toții pentru a menține și amplifica aceste valori.

Consider că noul prefect a pornit extrem de nefericit în activitatea sa, deși este numit politic. Un om politic, fie și la început de carieră (care debutează tocmai cu postul de prefect…), ar trebui să știe faptul că aleșii cetățenilor, indiferent de partidul din care fac parte, slujesc același interes public ca și reprezentantul Guvernului în teritoriu„, a scris, pe Facebook, Radu Moisin.

Niciun alt lider politic din partea PNL Cluj nu a participat la această investitură, boicotând acest moment. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *