Sondaj Kantar la comanda USR: PSD 40%, USR 19%, PNL 18%, ALDE și PMP 7%

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Într-un sondaj realizat în perioada 11-21 noiembrie, la comanda Uniunea Salvați România (USR), de către compania Kantar-TNS,  în intenția de vot a românilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, PSD-ul figurează cu un procent de 40%.

Urmează USR cu 19 la sută, iar pe trei e PNL-ului, cu un procent de 18%.

ALDE și PMP sunt la egalitate, cu 7%. UDMR ar scoate doar 3%,

PRU ar obține 3%,  Alianța Noastră România 2%, iar celelalte partide doar 1%.

Eşantionul studiului vizează 1003 respondenţi.

Studiul a fost realizat la nivel național de Kantar-TNS-CSOP, la comanda Uniunea Salvați România (USR), fiind reprezentativ pentru populaţia României cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, vârstă, educaţie, regiune şi mărimea localităţii (structura comparabilă cu datele INS). Datele au fost ponderate cu o eficienţă de ponderare de 98% (cea mai mică pondere este de 0.741, cea mai mare este de 1.790).

Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de încredere de 95%.

nicusor-dan

Nicușor Dan: „Românii încep să aibă încredere în USR”

„Sondajul Kantar TNS, firma cu care am lucrat şi la alegerile locale, ne arată că românii încep să creadă în noi. S-au saturat de cei care ne-au ţinut 27 ani scufundaţi în corupţie şi ne-au condamnat la sărăcie. Din ce în ce mai mulţi români ne văd ca pe acea alternativă reală, pe care au aşteptat-o atâta vreme.

Din ce în ce mai mulţi români nu mai vor să voteze răul cel mai mic, ci binele mai mare. Din ce în ce mai mulţi decid că vor să meargă pe mâna cuiva care – chiar dacă n-a mai făcut politică – e onest şi îi pasă cu adevărat de oameni.

Aveam deja semne că românii vor oameni cinstiţi, care vin din afara sistemului: cel mai bun exemplu este simpatia reală de care s-a bucurat premierul Cioloş în scurtul lui mandat. Iar acest sondaj confirmă toate aceste lucruri. Şi ne mai zice şi că nu trebuie să ne oprim aici. Mai putem creşte, mai sunt încă aproape 3 saptămâni până la alegeri!

Dacă fiecare din cei deja convinşi mai convinge încă pe cineva, dacă mergem acasă, la ai noştri, în mini-vacanţa de 1 decembrie şi le povestim despre USR, cifrele noastre pot fi şi mai bune. Bulgărele USR a început să se rostogolească şi deja schimbă modul în care se face politică în România.

Ştiu că mulţi dintre alegători sunt enervaţi văzând cifrele PSD. Cu cât vom veni mai mulţi la vot, cu atât avantajul lor se va estompa. Prezenţa mare la vot ne urcă pe noi şi îi dă pe ei în jos. E o batălie pe care – dacă ne mobilizăm cu toţii – o putem câştiga! Mai sunt 3 saptămâni, haideţi să le folosim aşa cum trebuie”, e de părere Nicușor Dan, lider USR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *