Resurse utile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie

Politica nationala Slider

Duminică, 11 decembrie 2016, este o zi importantă pentru România și pentru mediul politic. Este ziua când va fi aleasă o nouă garnitură de parlamentari pentru formarea noului Guvern. Românii cu drept de vot vor ieși la urne pentru a alege candidații pentru Camera Deputaților și Senat care au reușit să îi convingă cel mai mult că merită o șansă.

Pentru nehotărâți sau cei care vor să afle mai multe detalii despre cine candidează în orașul lor, există un site foarte util care oferă „pe tavă” toate informațiile de care aveți nevoie înainte să vă decideți asupra unui candidat: alegeriparlamentare2016.ro.

Un alt site similar este Votez.Info – o platformă web importantă de unde puteți afla toate informațiile despre cei care aspiră la un loc în Parlamentul României, în care veți avea posibilitatea de a compara candidații între ei și a afla care sunt programele electorale ale fiecărui partid în parte.

Cei de la De-Clic.ro au identificat candidații cu probleme de natură penală din fiecare oraș și au realizat un site dedicat pentru ca cetățenii să fie mai bine informați înainte de a vota – alegeri.de-clic.ro/judet/Cluj.

De asemenea, au apărut și o serie de site-uri și pagini de conștietizare a importanței mersului la vot, toate realizate din proprie inițiativă de persoane neafiliate vreunui partid. Acestea sunt următoarele:

  1. letsvote.ro – conține părerile unor persoane influente din mediul online despre importanța mersului la vot);
  2. NuCaOricum – pagină de Facebook bazată pe motivul clasic pe care îl invocă cei care nu vor să voteze, „nu că oricum nu se schimbă nimic sau oricum nu se rezolvă nimic dacă votez…”;
  3. DeCeSaVotez.ro – un alt site care conține păreri și opinii ale unor personalități despre importanța votului;
  4. FiecareVot.ro – este o platformă care îi îndeamnă pe cetățeni să devină observatori în secțiile de votare pentru a superviza procesul electoral și a preîntâmpina fraudele.

Așadar, acum că aveți atât de multe resurse la dispoziție din care să aflați toate detaliile despre viitorii parlamentari, nu vă rămâne decât să citiți, să trageți singuri concluziile și să vă alegeți candidații potriviți care să vă reprezinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *