Horia Nasra, atac la Emil Boc: „Șase luni de mandat, zero realizări”

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

De la înălțimea fotoliului de deputat în Parlamentul României, președintele interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, a trimis o nouă săgeată spre edilul Emil Boc, căruia îi reproșează, printr-un comunicat de presă, o serie de promisiuni electorale neonorate și lipsa realizărilor după șase luni a noului mandat.

PSD Cluj constată cu regret că în primele șase luni în dreptul primarului Emil Boc sunt trecute ZERO realizări, în condițiile în care Emil Boc nu a făcut rabat de la promisiuni electorale.

„Anul 2017 pregătește un eveniment extrem de important pentru România, o sută de ani de la Marea Unire, în 2018, Cluj-Napoca trebuie să intre cu principalele probleme rezolvate dacă nu măcare riguros structurate de la A la Z și mai ales cu termene de finalizare corecte. Dar pentru aceasta, Emil Boc trebuie să se trezească din letargia administrativă, să identifice și să aplice soluții rapide și să conștientizeze că dezvoltarea orașului trebuie susținută printr-un program administrativ bine articulat”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj.

Șase luni de mandat: ZERO realizări!

 • Decongestionarea traficului din Cluj-Napoca rămâne cea mai importantă promisiune nerealizată, de peste ani, a primarului Emil Boc, practic orașul fiind sufocat mai ales în orele de vârf și uneori după o ploaie mai serioasă.
 • Construirea unui nou cartier de locuinţe în Borhanci se încadrează în promisiunile primarului Emil Boc privind construirea de cartiere noi în Cluj-Napoca. Acestea au rămas la stadiul de „cartiere din hârtie”, Emil Boc promite de doisprezece ani locuințe noi pentru clujeni dar în realitate avem doar cartiere megalomanice din hârtie!
 • Realizarea Centrului Regional de Industrii Creative și Tehnologie Avansata este o altă promisiune uitată a candidatului Emil Boc îngropată în Dealul Lomb, Cluj Innovation Park S.A. transformându-se într-o gaură neagră pentru municipalitate.
 • Nici până în prezent nu s-au început lucrările la Centrul Cultural Transilvania promis anual de Emil Boc, în condițiile în care obiectivul trebuia să deservească și ca sediu pentru Filarmonică şi Academia de Muzică. Reamintim că în anul electoral 2014, Emil Boc anunța că Centrul Cultural Transilvania va fi construit doar din fonduri de la bugetul local, dacă nu va fi găsit niciun investitor privat.
 • Un alt proiect care a rămas la stadiul de schiță este celebrul Aqua Park pentru care Emil Boc și PNL Cluj au alocat 1.000.000 lei în 2013.
 • Promisiunea privind înființarea unui patinoar permanent s-a topit precum gheața și zăpada din ianuarie, Emil Boc abandonând total acest proiect.
 • După ce mai bine de trei ani municipalitatea a lăsat în paragină Podul Traian, termenul de finalizare, de șase luni, va fi cu siguranță mult întârziat dacă până în decembrie câştigătorul licitaţiei nu a reușit încă să demoleze vechea structură. Riscăm să intrăm în centenarul Marii Uniri cu un pod lipsă peste Someș.
 • Administrația clujeană nu a reușit să țină pasul cu dezvoltarea orașului, cu extinderea imobiliară care a generat numeroase străzi private dar care sunt abandonate de primar, doar în campania electorală edilul promițând sporadic asfaltarea lor.
 • Chiar dacă termenul de realizare al proiectului „Redecorarea şi reamenajarea zonei Cetăţuia – monument istoric, punct de referinţă al municipiului Cluj-Napoca” era acum șapte ani, amenajarea zonei Cetăţuia este necesară și astăzi.
 • Probabil nici în 2017 Emil Boc nu va putea explica cum va realiza deodată Someșul navigabil promis în campania din 2012 și monorailul pe albia râului Someș propus în 2014.
 • Semnalizarea intrărilor, din localitățile Feleacu, Florești, Baciu și Apahida în Cluj-Napoca arată ca în epoca de aur. Emil Boc a promis concursuri și premii pentru modernizarea acestora dar realitatea gri și monotonă a intrărilor în oraș este evidentă.
 • Platforma online a primăriei rămâne o problemă mică dar penibilă pentru municipalitate. Funcționalitatea butoanelor de limbă străină lipsește cu desăvârșire iar actualizarea site-ului se face doar la nivel de comunicare cu presa. Cât despre transparență în actul administrativ și prin publicarea unor rapoarte, precum cel al Curții de Conturi, sperăm doar ca anul 2017 să aducă mai multă responsabilitate și respect față de contribuabilul clujean.
 • Modernizarea școlilor din Cluj-Napoca întârzie: elevii de la liceul „Mihai Eminescu” nu au început noul an şcolar în clădirea unităţii de învăţământ, desfășurându-și orele la Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” iar cei de la școala „Ion Agârbiceanu” au început anul școlar cu moloz și un gard improvizat în curtea școlii.
 • Pentru a nu-și pierde majoritatea din Consiliul Local, primarul Emil Boc este impasibil la situația deloc onorantă creată de viceprimarul Anna Horvath, care trebuia să demisioneze după scandalul de corupție în care este implicat. Practic Emil Boc își contrazice propria filosofie politică de acum mulți ani când era liderul PD, apoi PDL și când clama „apărarea statului de drept” și milita împotriva corupției.
 • Emil Boc nu a oferit nici până astăzi un răspuns instituțional societății civile la inițiativa cetățenească pentru o politică justă de locuire socială care prevede identificarea nevoii de locuințe sociale, extinderea fondului de locuințe sociale și atribuirea de locuințe sociale în așa fel încât ele să fie accesibile și persoanelor marginalizate social.
 • Pata Rât rămâne o pată pe obraza primarului Emil Boc, implicit a comunității noastre, o problemă socială care ne pune pe harta Europei a pungilor de sărăcie și marginalizare socială.

Pe lângă aceste promisiuni nerezolvate și realități dureroase pentru comunitatea noastră, PSD Cluj îi amintește primarului Emil Boc, că baza sportivă Gheorgheni, cea mai modernă bază sportivă din istoria Clujului, este un proiect finanțat de Compania Naţională de Investiţii, un proiect susținut de către președintele PSD condamnat definitiv la închisoare, Liviu Dragnea și PSD Cluj, contribuția municipialității fiind de doar 10%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *