SURSE – Clujul ar putea avea un ministru în Guvernul Grindeanu – Steluța Cătăniciu la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Coaliția majoritară PSD și ALDE vor definitiva marți lista noului Cabinet condus de Sorin Grindeanu, urmând să fie stabilite ce portofolii vor fi preluate de ALDE și care vor fi cele patru noi ministere anunțate de președintele condamnat la închisoare Liviu Dragnea.

Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că la negocierile care au avut loc în prima zi a anului PSD şi ALDE şi-au disputat Ministerul Afacerilor Externe, ALDE propunându-l pe Teodor Meleşcanu, în timp ce PSD vrea să numească un om din rândul social-democraţilor, fiind dispus să dea la schimb Ministerul Culturii.

În PSD sunt vehiculate Natalia Intotero, Ana Birchall, dar şi un tehnocrat la conducerea Ministerului de Externe.

ALDE, în schimb, ar vrea să obţină ministere mai grele ca Ministerul Comunicaţiilor, Ministerul Energie, precum şi Ministerul Mediului, la conducerea căruia este vehiculat copreşedintele formaţiunii, Daniel Constantin, însă, negocierile sunt în curs, potrivit surselor citate.

ALDE ar urma să deţină următoarele portofolii: Daniel Constantin – Ministerul Mediului ,Sorin Cîmpeanu – Ministerul Comunicaţiilor, Steluţa Cătăniciu – Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul.

Deputatul PSD Florin Iordache, vehiculat la Ministerul Justiţiei şi în guvernul condus de Sevil Shhaideh este din „nou în cărţi”, în contextul în care PSD-ALDE discută pentru a stabili lista miniştrilor care vor face parte noul guvern.

Au fost vehiculaţi şi au rămas în cărţi: Daniel Constantin la Ministerul Mediului, Mihai Tudose la Ministerul Educaţiei, Gabriel Vlase la Ministerul de Interne, Georgian Pop la Ministerul Apărării , Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării, Gabriel Petrea la Ministerul Tineretului şi Sportului, Mihai Fifor la Ministerul Transporturilor, Florin Jianu la Ministerul pentru IMM, Mediului de afaceri şi Anteprenoriatului

Numele noi vehiculate în noul guvern sunt: Cristian Socol şi Viorel Ştefan la Ministerul de Finanţe, Marius Nica la Ministerul Fondurilor Europene, Mihnea Costoiu la Ministerul Educaţiei, Florin Iancu la Ministerul Energiei, Lia-Olguța Vasilescu la Ministerul Muncii, Sorina Pintea şi Cristina Elena Dinu la Ministerul Sănătăţii, Ana Birchall la Ministerul pentru Afaceri Europene.

Liviu Dragnea a mai spus şi că noul guvern va avea şi patru noi ministere, printre care un minister al Turismului şi unul al IMM, Mediului de afaceri şi Antreprenoriatului.

Pe 4 ianuarie vor avea loc, de la 8 dimineaţa audierile de miniştri în comisiiile de specialitate şi votul de investitură al Executivului.

Ceremonia de depunere a jurământului de către noul Executiv urmează să aibă loc tot pe data de 4 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *