Plimbarea de duminică seara – 5000 de clujeni în stradă împotriva amnistiei și grațierii! „Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta” – FOTO/VIDEO

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ordonanțele de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal pe care noul guvern PSD+ALDE vrea să le adopte a reușit să îi scoată pe români în stradă. Aproximativ 5000 de clujeni au ieșit în număr foarte mare în centrul orașului pentru a protesta împotriva noilor ordonanțe, înarmați cu pancarte, fluiere, portavoci și mesaje anti-guvernamentale.

Acțiunea de protest a început la ora 17:00 și s-a încheiat la ora 19:00, după un marș organizat și pașnic pe Bulevardul Eroilor – Baba Novac – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piața Unirii. Protestatarii au venit înarmați cu fluiere, portavoci, bannere cu mesaje anti-guvern și împotriva grațierii.

Deși protestul este împotriva celor două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal, nu a fost uitat nici liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv la închisoare, căruia societatea civilă din Cluj i-a transmis „Dragnea, nu uita va veni și vremea ta”.

„România, trezește-te”, „DNA, noi suntem de partea ta”, „Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta”, „Să vă fie frică, țara se ridică”, „Uniți salvăm toată România”, „Antena 3, niște derbedei”, „DNA să vină să vă ia”, „Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta”, „NU amnistie, hoții la pușcărie”, „PSD, ciuma roșie”, „Hai Codruța”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, au fost câteva dintre scandările protestatarilor de la Cluj.

Protestul din această seară a fost cel mai amplu de la mișcările de stradă împotriva fostului premier Victor Ponta din decembrie 2014, atunci când societatea civilă l-a susținut masiv pe Klaus Iohannis pentru a ajunge președinte. La București, numărul protestatarilor a ajuns la 30.000, iar președintele Klaus Iohannis a luat parte la mișcarea de stradă.

Clujenii au anunțat că vor ieși în stradă în fiecare duminică până când vor fi retrase ordonanțele de urgență controversate pentru grațiere și modificarea codului penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *