Reacție halucinantă a condamnatului Liviu Dragnea după valul de proteste din toată țara împotriva grațierii. „E un început de lovitură de stat”

Politica nationala

Liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv la închisoare, a avut o reacție dură după mișcările de stradă din toată țara organizate împotriva ordonanțelor de urgență controversate privind grațierea și modificarea Codului Penal.

Acesta a comparat protestele cu o „nouă Mineriadă” și o „încercare de lovitură de stat”.

Redăm mai jos întregul comunicat al liderului-condamnat al PSD:

M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.

Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.

E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.

Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.

Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.

Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență.

Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță.

Mii de români au ieșit în stradă duminică seara, 22 ianuarie, pentru a protesta pașnic împotriva celor două ordonanțe de urgență pe care noul guvern vrea să le adopte, iar în Capitală numărul lor a fost de aproximativ 30.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *