Peste 2000 de clujeni in a zecea zi de proteste consecutiva la Cluj impotriva Guvernului!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Vremea capricioasa nu i-a impiedicat pe cei peste 2000 de clujeni sa iasa, din nou, in strada in a zecea zi consecutiva de proteste impotriva guvernului Grindeanu. Nici macar demisia fostului ministru al Justitiei, Florin Iordache, nu i-a facut pe oameni sa renunte la proteste.

La fel ca si in celelalte zile, manifestantii s-au adunat la ora 19:00 in Piata Unirii, iar dupa circa o ora au pornit intr-un mars organizat si pasnic prin centrul orasului, pe „traseul scurt”, B-dul Eroilor, Prefectură, B-dul 21 Decembrie, str. Memorandumului, P-ța Lucian Blaga, Str. Napoca, Piața Unirii.

Clujenii au strigat impotriva guvernului Grindeanu, a liderului PSD Liviu Dragnea si a presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. „Dragnea, nu uita, așteptăm demisia ta. Tăriceanu va urma!”, „Protectie impotriva undelor psihotronice”, „Ați obosit deja? Noi NU! Ghinionul vostru!”, au fost cateva dintre mesajele de pe pancarte.

Spre ora 21:30, protestatarii au intonat imnul national si au promis ca vor reveni aici si in zilele urmatoare pana la demisia guvernului PSD+ALDE.

Mai multi clujeni au purtat joi seara banderole albe pe brat cu mesajul „Rezist”. Unul dintre manifestanți a propus ca zilele următoare să fie pichetată Prefectura, reprezentantul Guvernului în județ, iar câteva zeci de persoane să își instaleze corturile și să rămână în fața instituției și în timpul zilei până când lucrurile de pe scena politică revin la normal, mai precis, OUG 13/2017 sa fie anulată, la fel și proiectul de lege privind grațierea, respectiv „Guvernul Grindeanu” sa demisioneze. 

Iordache si-a prezentat joi demisia din functia de ministru, dar va ramane in continuare parlamentar. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va asigura interimatul la ministerul Justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *