PMP Cluj are o nouă conducere interimară după rezultatele slabe înregistrate la alegerile parlamentare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Noul președinte interimar al Mișcării Populare Cluj, partid fondat de fostul președinte Traian Băsescu, este senatorul Cristian Lungu (37 ani), cel care îl înlocuiește în această funcție pe Rareș Rusu.

Schimbarea conducerii Partidului Mișcării Populare Cluj vine ca urmare a rezultatelor dezastruoase înregistrate la nivelul județului Cluj la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, organizația județeană obținând 3.20% din voturi.

Rares Rusu, fost președinte PMP Cluj

Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis schimbarea din funcţie a 19 preşedinţi de organizaţii judeţene, urmare a rezultatelor obţinute la alegerile parlamentare, interimatul la şefia respectivelor filiale urmând a fi asigurat de parlamentari PMP, a declarat, vineri, preşedintele formaţiunii, senatorul Traian Băsescu.

„Au fost schimbaţi 19 preşedinţi de organizaţii şi numiţi preşedinţi interimari, totul funcţie de rezultat (de la alegerile parlamentare – n.r.). Având în vedere că partidul a fost nou, e un partid care a participat prima dată la alegeri legislative, pragul de menţinere a conducerii a fost 5%, adică pragul dat în legislaţia electorală. Toţi preşedinţii de la organizaţiile care au obţinut sub 5% au fost schimbaţi astăzi. În foarte multe organizaţii am trimis parlamentari să preia organizaţia. Nu ca să rămână acolo, ci ca să organizeze alegerile. În plus, preşedinţii care astăzi au predat sau predau funcţia către interimari au, la rându-le, dreptul să candideze (la şefia organizaţiei – n.r.)„, a precizat Băsescu, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP, scrie agerpres.ro.

Din datele oferite de PMP, au fost numite conduceri interimare în judeţele:

Botoşani – deputat Petru Movilă
Giurgiu – deputat Valeriu Steriu
Hunedoara – deputat Ioan Tăbugan
Ialomiţa – senator Gabi Ionaşcu

Vasile Cristian Lungu a candidat pentru funcția de primar al municipiului Zalău la alegerile locale din 5 iunie 2016 și a fost ales senator al județului Sălaj la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *