Udemerista Anna Horvath și-a dat demisia din funcția de viceprimar al Clujului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Viceprimarul Clujului, udemerista Anna Horvath, a anunţat, astăzi,  într-o conferinţă de presă organizată la sediul Prezidiului Executiv al UDMR, că îşi va da demisia din funcţia din funcția de viceprimar, informează News.ro

Ea a declarat că este nevoită să facă acest gest în urma faptului că justiția a prelungit controlul judiciar timp de cinci luni si nu mai poate exercita functia de viceprimar.

Horvath va rămâne consilier local UDMR. In ultimele cinci luni ea s-a aflat în concediu fără plată.

UDMR a făcut scut în jurul ei, ca și în jurul altor membrii ai Uniunii corupți, în tot acest timp, iar președintele UDMR Kelemen Hunor i-a apărat pe aceștia și a atacat DNA.

„Sunt convins că procurorul poate prelungi interdicţia fără nicio limită. Susţin demisia lui Horvath Anna, care a fost un viceprimar extraordinar de bun, un lider al comunităţii locale, a servit cu cinste binele public. Dacă procurorul ar fi avut dovezi solide am fi depăşit această fază. Interdicţia de a se întoarce înseamnă discreditarea Annei Horvath. După şedinţa Consiliului Local, când demisia va fi înregistrată, i-am propus Annei Horvath să ocupe funcţia de vicepreşedinte executiv al UDMR pentru relaţia cu autorităţile locale, care este una vacantă. Avem nevoie de un om care cunoaşte segmentul administraţiei locale, înţelege problemele comunităţilor locale. Va fi un ajutor real pentru proiectele legislative pe care vom încerca să le depunem pentru a amenda legislaţia care dirijează activitatea administraţiei locale”, a declarat astăzi Kelemen.

Anna Horvath este acuzată de corupţie, fiind acuzată de Departamentul Național Anticorupție că și-a traficat influența la serviciul de urbanism al primăriei Cluj-Napoca în favoarea oamenilor de afaceri Adam Ambruș, sponsor de campanie electorală, cu businessuri în construcții și Zsolt Fodor, de la EuroGSM. Ultimul i-ar fi remis lui Horvath cadouri sub forma a 60 de abonamente la festivalurile de muzica electronica Electric Castle și Untold.

Ea a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *