Muszaj îl somează pe Boc să nu vină la Sărbătoarea Maghiarilor dacă nu pune tăblițele bilingve

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Mișcarea Musai-Muszáj a adresat un mesaj public primarului Emil Boc înainte cu două zile de sărbătoarea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, din 15 martie, prin care îl avertizează pe Boc că dacă nu amplasează plăcuțele mai bine să nu participe la sărbătoare.

„Am aplaudat destul

Stimate domnule Primar,

cu prilejul comemorărilor din 15 martie mișcarea Musai-Muszáj vă adresează rugămintea ca în caz că veți înainta recurs împotriva deciziei Tribunalului care obligă Primăria la amplasarea plăcuțelor multilingve să nu participați la manifestare doar pentru a vă lăsa aplaudat degeaba.

Noi contăm pe prezența Dumneavoastră în 15 martie.

Credem, că în spiritul moștenirii culturale a orașului pe lângă Cluj-Napoca și Kolozsvár și inscripția Klausenburg trebuie să figureze pe indicatoare. Mișcarea Musai-Muszáj se așteaptă de la Dumneavoastră să anunțați această decizie.”, au transmiei lui Boc prin media clujeană cei de la Muszaj.

Tribunalul Cluj a admis luna trecută cererea asociației Minority Rights, prin care primarul Emil Boc este obligat să inscripționeze plăcuțele de la intrarea în oraș în ambele limbi – atât în română, cât și în maghiară. ONG-ul a cerut inscripționarea trilingvă a plăcuțelor, inclusiv în germană, dar cererea a fost respinsă de instanță. Decizia nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *