Ludovic Orban, la Cluj: m-aș bucura să am liberali din filiala Cluj în echipa mea

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Încă o vizită la Cluj a unui candidat liberal la șefia partidului. După Cătălin Predoiu și dupa vizita de lucru de sâptămâna trecută a președintelui Raluca Turcan și a secretarului Cristian Bușoi, astăzi a sosit la Cluj Ludovic Orban.

Acesta candidează la Președinția PNL la Congresul din 17 iunie. Deși a negat vehement, Orban, provenit din vechea aripă liberală, mizează  de partea lui pe vechii liberali clujeni la Congres.

Daniel Buda, europarlamentar, șeful PNL Cluj,  a dezvăluit, astăzi la conferința de presă, că filiala locală va avea 250 de delegați la Congresul PNL, una din cele mai mari reprezentări a unei filiale.

Liberalul Ludovic Orban

Orban a discutat cu presa astăzi. El este de părere că PNL trebuie să devină principala forță politicăa României,

„Vreau ca PNL să aibă caracter si identitate, forta si credibilitate. Eu voi avea o strategie si program a carui obiectiv este castigarea puterii de către PNL, adica forta politica de dreapta care sa aiba capacitatea de a castiga alegerile prezidentiale, eurparlamentare, locale” a spus acesta.

Intrebat dacă mizează pe vechii liberali clujeni Orban a fost diplomat: „eu nu fac nici o diferenta intre membrii PNL. Avem obiective comune, avem valori si idealuri comune. Eu evaluez activitatea fiecarui membru al PNL dupa implicare, activitate, performanta. Stiti că eu spun ce gandesc si fac ce spun. Voi atrage oameni care au capacitatea de a comunica si  de a castiga campanii electorale”.

El de părere că președintele Iohannis nu se va implica in această competițe internă. 

„Noi la PNL ne-am angajat cu Iohannis să punem în practică un proiect de țară cănd a fost ales președinte”, a spus acesta. 

Întrebat prin ce se diferențiază candidatura lui de cea a lui Predoiu, Orban a spus: „Fiecare dintre noi are istoria lui, experiența,  perceptia publica, modul propriu de relationare. Eu am participat activ la viata organizatiilor locale, am stat la multe batalii locale si judetene. Imi amintesc că am făcut campanie la Bonțida. Eu am fost în 2000 de localitati din tara asta. Mă bazez pe orice membru al PNL care vrea sa fie alături de mine. Eu cred că la Congres fiecare participant va vota conform constiintei. Imi doresc să fiu susținut de filiala clujeană. M-aș bucura sa iau oameni din Cluj în echipa mea”. Acesta a refuzat să nominalizeze.

Senatorul Marius Nicoară a spus că filiala clujeană va anunța înainte de Congres pe cine recomandă delegaților să voteze dar că fiecare liberal va vota conform conștiinței sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *