Constantin, după ce i s-a retras sprijinul politic: Mi-am făcut-o cu mâna mea; am mers pe buna-credinţă a lui Tăriceanu

Politica nationala Slider

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat duminică, la finalul şedinţei Biroului Politic Central în care i-a fost retras sprijinul politic, că „şi-a făcut-o cu mâna lui” pentru că a mers pe „buna-credinţă” a lui Călin Popescu Tăriceanu, în condiţiile în care preşedintele Senatului, după ce a intrat în ”casă”, a încercat să îi scoată pe alţii afară, scrie News.ro

„Mi-am făcut-o cu mâna mea pentru că, de-a lungul timpului, am acceptat ca domnul Tăriceanu să pună mai mulţi oameni, deşi statutul spunea că trebuie să fie paritate. Deci, pentru că am mers pe buna-credinţă a domniei sale. Din păcate, de doi ani de zile probabil că urmărea să ajungem în acest moment. După ce a intrat în casă, să ne scoată pe noi din casă”, a precizat copreşedintele ALDE.

El a reiterat faptul că are o relaţie bună cu Victor Ponta care „nu are nimic de-a face cu politica”.

„Mi s-a reproşat în interiorul discuţiilor că m-am văzut şi că mă văd cu domnul Ponta şi le-am spus celor care au uitat că am o relaţie bună cu domnul Ponta care nu are nimic de-a face cu politica şi că, indiferent că nu mai ocupă funcţia de preşedinte al PSD sau prim-ministru, eu nu îmi schimb părerea aşa cum, din păcate, alţii au făcut-o”, a subliniat Daniel Constantin.

Copreşedintele ALDE a mai spus că, în trecut, Călin Popescu Tăriceanu „păşea pe scările Guvernului” pentru a primi spijinul lui Victor Ponta.

„Îmi amintesc momentul în care domnul Tăriceanu păşea pe scările Guvernului, mergând pentru sprijin la domnul Ponta. Se pare că acum o întâlnire în care vorbim cu totul şi cu totul altceva decât politică este clamată şi este folosită de domnul Tăriceanu pentru a arăta eventuale direcţii pe care le-aş lua în activitatea politică”, a completat deputatul.

El a reiterat faptul că nu va demisiona din ALDE şi nu îşi va face alt proiect politic.

„Am spus-o, spre ghinionul domniilor lor, eu nu am schimbat niciun partid politic. Am intrat în politică în PC şi sunt membru al continuatorului Partid Conservator. Nu am trădat niciodată pe nimeni şi nu am abandonat oamenii”, a conchis Daniel Constantin.

viewscntLiderii ALDE au decis retragerea sprijinului politic lui Daniel Constantin. Graţiela Gavrilescu, propusă în funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului. Constantin: Decizia e nestatutară, dar voi demisiona dacă va cere premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *