Consilierii locali PSD Cluj solicită primăriei recuperarea datoriilor fiscale de la persoanele juridice

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consilierii social-democrati clujeni considera ca lista debitorilor persoane juridice care inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca nu ar trebui sa treaca neobservata, ci, dimpotriva, ar trebui sa impuna un plan de masuri de recuperare a sumelor restante.

„In legatura cu publicarea listei datornicilor persoane juridice la trim. 1-2017 catre Primaria Cluj-Napoca, solicitam un plan de recuperare debite si, de asemenea, dorim sa aflam care au fost masurile luate pana in prezent pentru recuperare debite. Vorbim de datorii de peste 1 an, iar pe primele locuri se afla 3 societati cu actionariat – Consiliul Judetean, respectiv Primaria Cluj-Napoca.

Referitor la debitul inregistrat de Cluj Arena, dorim sa stim daca exista vreo sansa de a fi recuperat si care este stadiul discutiilor cu Consiliul Judetean pe aceasta tema. Observam prezenta pe lista datornicilor si a societatii ce administreaza Sala Polivalenta, deci ne intrebam cum poate o societate care beneficiaza de tot sprjinul Primariei, careia i se voteaza orice varianta de buget si orice majorare de capital, sa tot figureze cu datorii?

Vom cere la viitoarea sedinta de consiliu local un grafic de recuperare debite cu termene clare asumate” a declarat Dan Morar, liderul de grup PSD + ALDE

„Municipalitatea trebuie sa urmeze toate demersurile legale pentru recuperarea sumelor restante de la toate societatile aflate pe lista debitorilor. Persoanele juridice trebuie invatate sa-si onoreze obligatiile, asa cum o fac si persoanele fizice”, a adaugat consilierul local Corina Croitoru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *