Nicuşor Dan: USR îşi propune ca în doi ani să devină al doilea partid din România

Politica nationala Slider

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi România, a declarat vineri, în deschiderea congresului formaţiunii, care se desfăşoară la Cluj, că în doi ani USR îşi propune „să devină al doilea partid din România”, să se bată pentru primăriile din marile oraşe la alegerile locale din 2020 şi să poată propune premierul după alegerile parlamentare din 2020, informează News.ro

Nicuşor Dan a vorbit în deschiderea congresului USR de vineri, de la Cluj, că partidul îşi propune să devină în următorii doi ani al doilea partid ca importanţă, din România.

„USR îşi propune ca în doi ani să devină al doilea partid din România, îşi propune să se bată cu şanse, în 2020, la primăriile marilor oraşe, USR îşi propune să aibă în 2020, la alegerile parlamentare, un rezultat care să îi permită să propună primul ministru. USR îşi propune să facă toate aceste lucruri păstrându-şi politica de a nu face compromisuri. Nu există o soluţie miraculoasă, ci doar să continuăm munca, să continuăm să facem sacrificii, să fim solidari şi rezultatele vor veni”, a spus el.

El a explicat faptul că, prin prisma rezultatelor de până acum, USR „este un vis împlinit” din punctul său de vedere.

„USR este un vis al oamenilor care nu au mai făcut politică. Este visul că ei vor fi aşa de mulţi încât în politică să prevaleze o uniune de oameni care intră acolo pentru binele comun, şi nu ca să progreseze ei pe scara socială. USR este un vis împlinit în bună măsură. Au fost 450.000 de oameni care au semnat să candidăm, au fost cinci mii de oameni care au donat ca să ne susţină, au fost 750.000 de oameni care ne-au votat şi USR este al treilea partid politic din România la puţin timp de la înfiinţare”, a mai spus liderul USR.

La Congresul de la Cluj-Napoca, pentru funcţia de preşedinte al USR candidează actualul preşedinte Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina German. Alegerile pentru noul preşedinte al partidului vor avea loc sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *