Clujul trage înspre „aripa Orban” la șefia PNL

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

A mai rămas puțin timp până la „Ziua Z” în PNL, 17 iunie, când va avea loc Congresul Național de la București, iar lupta pentru șefia partidului se dă în trei, între Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă, aceștia fiind singurii candidați rămași în cursă după retragerea surprinzătoare a lui Cătălin Predoiu.

Chiar dacă conducerea PNL Cluj și-a anunțat public membrii din filială să voteze după propria conștiință, neoficial mai mulți membri îl susțin pe Ludovic Orban. Și cum filiala PNL din Cluj este cea mai importantă si puternică de la nivel  național, aceasta ar putea fi decisivă în soarta alegerilor de la București.

Așa cum este și cazul viceprimarului Dan Tarcea, primarului Horia Șulea din Florești sau deputatului Adrian Oros, care sunt singuri liberali clujeni care și-au anunțat public favoritul, în timp ce greii partidului, Emil Boc, Alin Tișe, Daniel Buda sau Marius Nicoară se află în silenzio stampa, evitând să își anunțe public opțiunea și să se poziționeze într-o tabără. 

Tarcea îi face campanie „pe față” lui Orban. „Fostul ministru şi colegul meu, Ludovic Orban, şi-a depus astăzi moţiunea de candidatură la preşedinţia partidului – „PNL, forţa dreptei”. Susţin această candidatură şi acest proiect alături de peste 100 de liberali din ţară, printre care parlamentari, primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene”, este mesajul viceprimarului Clujului, cel care a și luat parte la lansarea candidaturii a acestuia. 

Primarul celei mai mari comune din România, Horia Șulea, merge și el pe mâna lui Orban. 

Exclus din partid, fostul președinte de Consiliu Județean, Mihai Seplecan, rămâne conectat la ce se întâmpla în interiorul PNL. 

Deputatul Adrian Oros, de partea lui Orban.

Potrivit unor surse Clujul Politic din cadrul filialei clujene, un nucleu important de membri, atât din aripa vechiului PNL, cât și din aripa PDL, membrii cu ștate vechi, îl susțin pe Ludovic Orban la președinția partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *