Noua Dreaptă: Mitingul pentru Normalitate și provocările activiștilor pro-homosexualitate

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

În urma scandalului iscat la acțiuniea organizată de partidul Noua Dreapta în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, sâmbătă, 1 iulie, „Mitingul pentru Normalitate”, împreună cu partenerii din cadrul Alianţei BINE (PRU și PRM), pentru apărarea valorilor familiei creştine tradiţionale şi în replică la prima paradă a homosexualilor organizată la Cluj, reprezentanții partidului au remis un comunicat de presă în care au explicat și varianta lor. 

„Am asistat sâmbătă la fenomenul extinderii paradelor homosexualilor în afara Capitalei, un fenomen îngrijorător pentru morala publică a României. Spunem MORALA PUBLICĂ întrucât doar aceasta este de interes general, şi nu morala privată: fiecare persoană, inclusiv cele de orientare homosexuală, pot face ceea ce vor în cadrul privat, în casele lor, însă nu şi în spaţiul public, pe străzile oraşelor unde suntem şi noi, sunt şi copiii noştri, pe care nu avem dreptul să-i expunem obscenităţilor şi vulgarităţii specifice paradelor gay.

Clujul devine astfel al treilea oraş românesc, după Bucureşti şi Chişinău, intrat în vizorul acestei minorităţi care doreşte să forţeze cu orice preţ legalizarea căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale. Noua Dreaptă se opune manifestărilor publice ale acestei minorităţi încă din anul 2005, când au organizat la Bucureşti prima paradă a perversităţii. De atunci, Noua Dreaptă organizează în fiecare an, în aceeaşi zi cu parada homosexualilor, un Marş al Normalităţii, exprimând opoziţia majorităţii covârşitoare a românilor faţă de aceste manifestări publice ale homosexualilor, cu caracter obscen şi provocator. Obscen prin apariţiile groteşti ale unor domni îmbrăcaţi în fuste mini şi ciorapi de plasă, rujaţi şi rimelaţi ca la circ, şi provocator prin revendicările şocante pentru un popor majoritar creştin, de legalizare a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex şi a adopţiilor de copii de către de homosexuali.

Amintim faptul că datorită autorizării Mitingului pentru Normalitate la Cluj-Napoca, homosexualii nu au primit autorizaţie în faţa Catedralei Ortodoxe şi în Piaţa Avram Iancu, aşa cum au solicitat initial. De ce şi-au dorit atât de mult să treacă prin faţa Catedralei Ortodoxe şi a statuii lui Avram Iancu? Răspunsul este limpede: ca să provoace, ca să forţeze o reacţie de respingere din partea clujenilor care iubesc Biserica şi care-l iubesc pe Avram Iancu! Este evident că nu am fi permis niciodată profanarea unui loc simbolic, deopotrivă creştin şi patriotic, cum este Piaţa Avram Iancu. Şi tocmai pentru că nu ne dorim ca Bucureştiul, Chişinăul şi Clujul să devină nişte Sodome moderne, am reacţionat şi am organizat manifestări în sprijinul normalităţii la Bucureşti şi Chişinău în luna iunie iar pe 1 iulie am spus la Cluj-Napoca un NU hotărât paradelor homosexuale în oraşul de pe Someş, un NU hotarat căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale şi un DA ferm familiei naturale, familiei tradiţionale întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie!

Mitingul nostru autorizat s-a desfăşurat în cele mai bune condiţii, un singur incident perturbând manifestarea, atunci când activista pro-homosexualitate Oana Mardare a încercat să provoace scandal”, se arată în comunicatul remis presei de Noua Dreaptă.

Reamintim că actriţa teatrului independent Reactor – Oana Mardare, care purta un tricou alb cu mesajul #spunedrept şi care a participat sâmbătă dimineaţa la marşul comunităţii LGBT, s-a oprit şi la mitingul Noii Drepte din Piaţa Avram Iancu, unde a fost ridicată cu forţa de către jandarmi şi băgată într-o dubă, pe motiv că a tulburat evenimentul.

Scandalul a pornit de la replica tinerei – „Am fost acolo, nu a fost obscen” – la discursul unui vorbitor la marşul normalităţii. De asemenea, tânăra a refuzat să se legitimeze, pe motiv că nu avea asupra ei buletinul, şi nu a dorit să părăsească mitingul spunând că vrea să asculte până la final discursurile. Din acest punct, lucrurile au degenerat. 

Alianţa BINE (Blocul Identităţii Naţionale în Europa), formată din Partidul Noua Dreaptă, Partidul România Unită şi Partidul România Mare, ţine să precizeze următoarele:

1. Având în vedere că infiltrarea persoanelor care nu au legătură cu adunările publice organizate, cu scopul de a tulbura normala desfăşurare a acestora, este interzisă şi pedepsită de art. 14 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, considerăm normală acţiunea Jandarmeriei de a o înlătura de la faţa locului pe Oana Mardare, în momentul în care a început să ţipe, să se arunce pe jos şi să se opună atunci când a fost rugată să părăsească locul desfășurării Mitingului pentru Normalitate.

2. Potrivit art. 12 din Legea nr. 60/1991, organizatorii adunărilor publice sunt obligaţi să stabilească persoanele responsabile pentru conducerea adunărilor publice, să asigure un dispozitiv propriu de ordine format din personal purtând însemne distinctive, stabilite împreună cu comandantul unităţii de jandarmi care asigura măsurile de ordine publică şi să ia măsuri pentru îndepărtarea participanţilor care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea şi liniştea publică, iar când aceştia nu se supun, să îi semnaleze organelor de poliţie. Ceea ce am şi făcut, în calitate de organizatori.

3. Scandalul provocat de Oana Mardare a fost o piesă de teatru pusă în operă de activiştii homosexuali cu scopul de a se victimiza. Nu a fost întâmplător că tocmai o actriţă a fost trimisă în Piaţa Avram Iancu la ora la care avea loc Mitingul pentru Normalitate. Nu a fost întâmplător nici faptul că purta un tricou cu inscripţia ”spunedrept”, confecţionat pentru parada homosexualilor ce avusese loc câteva ore mai devreme. Scandalul provocat a fost deci o reprezentaţie regizată cu scopul de a pretinde apoi că o femeie care îşi exprimă opinia a fost agresată de activiştii pentru normalitate.

4. În realitate, Oana Mardare a încălcat prevederile art. 13 din Legea nr. 60/1991, care spune că participanţii la adunările publice sunt obligaţi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale şi să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de poliţie.

5. Observăm deci cum organizatorii Mitingului pentru Normalitate au respectat legea, în timp ce activiştii pro-homosexualitate au trimis o persoană să provoace un circ ieftin, încălcând legea şi tulburând desfăşurarea normală a unei manifestări autorizate.

6. Astfel de acţiuni provocatoare nu ne vor opri demersurile de apărare a familiei în faţa propagandei homosexuale şi de susţinere a Referendumului pentru definirea în Constituţie a familiei ca fiind întemeiata pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Nu cedăm în faţa încercărilor disperate ale activiştilor pro-homosexualitate de a se victimiza, dimpotrivă, intoleranţa lor ne determină să fim şi mai hotărâţi în lupta pentru principiile şi valorile creştine ale poporului român.

Av. Tudor Ionescu
Preşedintele Partidului Noua Dreaptă
Co-preşedintele ”Blocului Identităţii Naţionale în Europa” (BINE)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *