Deputatul USR Emanuel Ungureanu, plângere la DIICOT împotriva lui Liviu Dragnea, privind legaturile cu Tel Drum

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers, luni, la sediul DIICOT, unde a depus o plangere penala impotriva liderului PSD Liviu Dragnea cu privire la presupusele sale legaturi cu Tel Drum, prezentate in ancheta Rise Project.

„Am depus, asa cum am promis, o sesizare oficiala in calitate de deputat pentru ca DIICOT sa cerceteze afacerile necurate ale lui Dragnea. Romania este sub cod rosu de incompetenta si coruptie sub guvernarea PSDragnea„, a scris deputatul, pe Facebook.

Intr-un clip filmat in fata sediului DIICOT, el afirma ca plangerea este depusa ca urmare a informatiilor prezentate de Rise Project.

Mi se pare extrem de grav ca din comunicatul DNA am aflat abia acum ca aceasta institutie cerceteaza legaturile pe care le are Liviu Dragnea cu Tel Drum. Este extrem de important sa avem incredere in institutiile statului si ceea ce se intampla acum la DNA zdruncina increderea multor cetateni. (…) Cred ca DIICOT este in masura sa cerceteze eventualele legaturi ale lui Liviu Dragnea cu grupul infractional organizat descris de catre Rise Project„, spune deputatul.

Rise Project a publicat joi un raport atribuit Directiei Generale de Protectie Interna, intitulat „Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman„, care descrie o „retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale.

In acest document, Dragnea este prezentat drept „detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”.

DNA a anuntat, vineri, ca „o parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul directiei. Dosarul a fost constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii dispunand in luna februarie inceperea urmaririi penale in rem pentru infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei.

Directia Nationala Anticoruptie a transmis, vineri, un comunicat de presa in care spune ca o parte din aspectele continute in investigatia publicata joi de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, iar in acest dosar, constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, in 19 februarie 2016, inceperea urmaririi penale in rem (fata de fapte) pentru infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei.

Totodata, DNA afirma ca dupa inceperea urmaririi penale au fost solicitate informatii inclusiv de la autoritatile din Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *