Nicuşor Dan: „Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campania electorală”

Politica nationala

Fostul preşedinte al USR Nicuşor Dan a declarat, luni, la Parlament că nu va reveni într-un partid care „se pozitionează altfel decât în campania electorală” şi anunţă că în cazul în care partidul reconsideră şi spune că pe iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei nu are o poziţie unitară, atunci revine în formaţiunea politică.

„Nu mă întorc într-un partid care se poziţionează altfel decât am vorbit în campania electorală (…) Mă voi întoarce în USR atunci când convingerile mele sunt aceleaşi cu ale partidului. (…) Dacă la un moment dat partidul reconsideră şi spune că pe această chestiune nu are o poziţie unitară, atunci da, revin în partid. În acest moment, sunt în afara USR”, a declarat Nicuşor Dan, citat de news.ro. 

El a precizat că rămâne parlamentar şi că va colabora cu oricine.

„Probabil că voi colabora ca parlamentar afiliat”, a mai spus Nicuşor Dan.

Peste jumătate dintre membrii USR, respectiv 52.7%, au votat pentru poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei, votul împotriva redefinirii familiei fiind majoritar, 864 de membri pronunţându-se în acest sens, anunţă formaţiunea, precizând că la referendumul intern încheiat duminică la ora 24:00, din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezenţa finală la vot fiind de 78%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *