Levente Elek, președinte USR: Violența PSD este o erodare a democrației nemaintâlnită din anii 90

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele interimar al USR, Levente Elek, condamnă agresiunea președintelui executiv al PSD Nicolae Bădălău asupra președintelui PNL Giurgiu, Marin Anton.
 
„Consider că este o formă de exercitare a puterii prin teroare îndreptată asupra opoziției, PNL și USR, care contestă corupția și abuzurile PSD. Violența de limbaj și fizică reprezintă o încercare a PSD de a prelua total puterea, prin reducerea la tăcere a opoziției, apelând la violență și este o erodare a democrației, nemaintâlnită din primele mandate ale lui Ion Iliescu. Doar în anii 90 puterea politică, deținută de părintele fondator al PSD, liderul comunist Ion Iliescu, a mai încercat să distrugă opoziția prin intimidare și violență.

Nici după 27 de ani de la căderea comunismului PSD nu s-a obișnuit cu ideea că democrația presupune respectarea opoziției și dialog permanent între putere și opoziție. PSD se dovedește încă odată un partid antidemocratic care, prin violență, urmărește să îndepărteze România de Europa civilizată”, a declarat președintele USR Levente Elek.
 
USR va propune luni, 18 septembrie, Parlamentului României un apel împotriva violenței în politică. Acest apel este un contract pe care politicienii îl fac de a nu mai apela la nicio formă de violență, verbală sau fiziă,  pentru a-și impune punctul de vedere.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *