Deputatul Ungureanu dă vina pe Arafat și Cîțu pentru „eșecul campaniei de vaccinare”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Fostul deputat USR-PLUS de Cluj, în prezent de Buzău, susține că autoritățile s-au decredebilizat în fața oamenilor în privința campaniei de vaccinare, din lipsă de informare.

Se vorbeşte despre obligativitatea vaccinării, în condiţiile în care nicăieri în Europa nu se introduce această obligativitate decât pentru cadrele medicale. Mi se pare firesc să vrei să mergi la spital şi să nu te infectezi de la cei care ar trebui să-ţi salveze viaţa, este un lucru de bun simţ şi de minimă logică”, a declarat Ungureanu, într-o intervenţie telefonică la România Tv, potrivit news.ro.

Parlamentarul consideră că „prin exemplul personal, din om în om”, oamenii pot fi convinşi de beneficiile vaccinării anti-COVID. El a acuzat că autorităţile au eşuat campania de vaccinare, reclamând numărul mare de vaccinuri cumpărate şi puţine teste.

Acesta susține că „domnul Arafat şi domnul Cîţu trebuie să răspundă” pentru rezultatele campaniei de vaccinare.

Din lipsă de informare, din păcate, autorităţile s-au decredibilizat în faţa oamenilor. Şi aici aş vrea să spun un lucru important: s-au cumpărat 120 de milioane de vaccinuri. Această campanie de vaccinare şi această campanie de informare a fost coordonată de către domnul Cîţu şi de către domnul Arafat.

Şi aici clar, a fost un eşec, pentru că dacă cumperi 120 de milioane de doze de vaccinuri în condiţiile în care ştii sigur că nu aveai cui să-i dai, nici măcar patru doze de vaccin dacă ar fi fost pe fiecare cetăţean român vaccinabil şi tot erau mai multe vaccinuri cumpărate.

S-ar fi putut cumpăra mai multe teste, se putea testa gratuit mult mai mult. (…) Când domnul Vlad Voiculescu a vrut să aibă un cuvânt de spus în vaccinare, domnul Cîţu a spus că se ocupă el de campania asta, punct. Deci aici s-au împărţit lucrurile cât se poate de clar”, a adăugat reprezentantul USR-PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.