Nicuşor Dan a spus pas Congresului USR: „Nu pot gira prin prezenţa mea un congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL”

Politica nationala

Fostul lider şi fondator al Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, nu a participat la Congresul USR pentru alegerea noului preşedinte şi a lansat un atac dur la adresa conducerii interimare, susţinând că nu poate gira pentru un asemenea congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL.

„Am fost invitat la congresul de azi al USR. Inteleg ca a fost o dezbatere si un vot in Biroul National la care unii au fost pentru si altii au fost contra invitarii mele.

Am ales sa nu particip. Nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL. Alegerile delegatilor din Bucuresti au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii juristi ai partidului, si refacute pe un sistem diferit de cel folosit in restul judetelor. Exista o uriasa presiune pentru ca USR sa-si abandoneze misiunea, sa devina un partid ca toate celelalte, sa intre incet-incet in sistem.

USR-ul e constituit din oameni de buna credinta si poate inca sa-si realizeze misiunea pentru care s-a infiintat. In ianuarie la Sibiu si in mai la Cluj am incercat sa tin membrii USR cu picioarele pe pamant si sa le indic principalele riscuri pentru organizatie. Daca ar fi sa enunt azi priniplele riscuri pentru USR, ele ar fi: 1) fanatismul si radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern pozitionare / nepozitionare) – nimeni nu asculta argumentele rationale ale celuilalt; 2) toleranta la nelegalitate – incalcarea dovedita a statutului nu intereseaza; 3) lipsa de reactie la informatii false circulate prin retele informale.

In orice caz, un start foarte prost pentru viitorul presedinte al USR, oricare ar fi el. Un presedinte care a incalcat deja statutul, ca membru al Biroului National, prin decizia pe alegerile din Bucuresti. Un presedinte ales la un Congres cu multe semne de intrebare, la care multi delegati au ales sa nu participe. Un presedinte fara legitimitate„, a susţinut fostul lider al formaţiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *