Orban a atacat PSD la Congresului Ligii Aleșilor Locali ai PNL de la Cluj

Politica nationala Slider

PNL Cluj a fost sâmbătă gazda Congresului Ligii Aleșilor Locali ai PNL, eveniment care a întrunit peste 900 de primari de municipii, orașe și comune din România, alături de președinți și vicepreședinți de Consilii Județene, consilieri județeni, viceprimari și consilieri locali,.

A participat și președintele PNL, Ludovic Orban, alături de conducerea națională și de parlamentari ai PNL. Oaspeți au fost  Michael Schneider, președintele Grupului Partidului Popular European în Comitetul Regiunilor

Ieri a fost ales și noul Birou Permanent al Ligii Aleșilor Locali,, al cărui președinte este Gheorghe Flutur. Trei clujeni sunt în structură, prim-vicepreședinte, Mircea Moroșan– primarul orașului Huedin,  vicepreşedinte, Dan Tarcea, care e viceprimar ]n Cluj-Napoca, iar pe funcția de membru, Minodora Luca, primar al comunei Băișoara. 

Ce a spus Ludovic Orban:

 „Curtea de Conturi este un organ de represiune la îndemâna PSD. Curtea de Conturi trebuie să verifice legalitatea cheltuirii banilor şi nu oportunitatea”.

„România a ajuns pe mâna unor vechili care, în judeţele pe care le-au condus, au adus sărăcie, şomaj, lipsă de educaţie, număr mare de persoane asistate social. Asta se întâmplă atât timp cât România a încăput pe mâna unor ageamii care vor cât mai mulţi români ajunşi la mâna lor şi cât mai puţini care să trăiască pe propriile picioare. Ăştia nu vor să scoată din sărăcie judeţele pe care le-au condus, ci să jefuiască comunităţile locale conduse de liberali, unde oamenii trăiesc mult mai bine decât în cele conduse de PSD”

„Trebuie gândit un sistem de finanţare astfel încât aleşii locali să nu mai stea cu mâna întinsă la guvern. Banii să nu mai stea în pixul unuia precum Paul Stănescu ”

Emil Boc, primar Cluj-Napoca, membru PNL:

„Revoluţia fiscală este cea mai curată formă de revoluţie fiscală bolşevică, o naţionalizare a resurselor autorităţilor locale. În fiecare an Clujul pierde echivalentul în bani ai unei Săli Polivalente, bani care nu rămân acasă, ci merg în altă parte”, 

Daniel Buda, europarlamentar, președinte PNL Cluj

“Domnule președinte Ludovic Orban, domnule secretar general Robert Sigartău, Dear Michael Schneider, Președintele Grupului PPE în Comitetul Regiunilor, distinși membri ai Biroului Executiv și ai Biroului Permanent Național, dar mai ales dragi oaspeți,, bun venit aici la Cluj, bun venit în inima Transilvaniei, bun venit într-unul dintre cele mai importante fiefuri ale dreptei din România.
Este pentru noi, cei din județul Cluj, o onoare și o bucurie să fim gazda Congresului privind alegerea celor care vor conduce Liga Aleșilor Locali pentru următorii 4 ani!

Dragi colegi, partidul mai parcurge astăzi o etapă importantă în procesul de consolidare pe scena politică. Prin constituirea acestui for, vocea dumneavoastră, a celor care în fiecare zi vă sacrificați pe altarul unei bune guvernari locale și dați piept cu hățișul unei birocrații nimicitoare, dar și cu complexitatea unei legislații într-o continuă mișcare, trebuie să fie auzită. 

Fără discuție, performanțele unui partid politic sunt dependente de performanțele administrative, adică de activitatea dumneavoastră de zi cu zi! Tocmai de aceea partidul, trebuie să fie aplecat acum mai mult decât oricând asupra nevoilor primarilor și ale aleșilor locali. 
Partidul Național Liberal trebuie în același timp să se consolideze ca singura alternativă la actuala guvernare PSD.

Avem astazi în România o guvernare nocivă și distructivă cum nu s-a mai văzut. O guvernare care a împovărat mediul de afaceri cu taxe și impozite, care încearcă să își subordoneze justiția, care a călcat în picioare, orice urmă de speranță a românilor la o viață mai bună. Dar, mai ales, avem o guvernare în care fondurile europene, atât de necesare dezvoltării României, au devenit o adevarată Fata Morgana, condamnând mai departe această țară la subdezvoltare și sărăcie.

 


Guvernarea PSD și Liviu Dragnea stârnesc deja îngrijorare în cancelariile europene. Acestea privesc cu înfrigurare evoluțiile, deloc liniștitoare, din societatea romanească. Deficitul bugetar excesiv, bazarea societății doar pe consum, lipsa investițiilor durabile, fac din România, un stat slab și expus unei permanente crize economice și sociale, dar mai ales unei crize morale.
Dragi colegi, tocmai de aceea, cred ca PNL-ul de astăzi trebuie să strângă rândurile mai mult decât oricând. Este nevoie să se elaboreze politici publice sectoriale și programe care să fie ancorate în realitățile și nevoile cetățenilor. 
Trebuie să luăm România din mâinile PSD-ului, trebuie să redăm România românilor!
Trebuie să facem din România o țară care să constituie un factor de stabilitate și securitate, prin respectarea parteneriatelor încheiate cu actorii externi, o țară care să fie apreciată în cancelariile europene.
Am convingerea și încrederea în capacitatea Partidului National Liberal de a face acest lucru.
Și pentru că suntem așa cum am spus la început, într-un oraș al dreptei, dați-mi voie să îl invit acum la cuvânt pe cel care a fost, este și va fi cu siguranță, unul dintre cei mai importanți stâlpi ai dreptei românești, domnul primar Emil Boc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *