USR Cluj se opune subvenționării chiriilor de către Municipiu

Comunicate Slider

USR Cluj se opune subvenționării chiriilor de către Municipiu, conform unui comunicat remis redacției Clujulpolitic.ro

„Considerăm iresponsabilă propunerea administrației de a dedica 1 milion de euro pentru subvenționarea chiriilor celor în stare de nevoie dar care nu primesc o locuință socială. Trebuie crescut fondul de locuințe sociale, dar prin măsuri cu efecte pe termen lung.

În contextul în care 5667 de locuințe din patrimoniul public al orașului au fost înstrăinate în ultimii 20 de ani, iar orașul are abia 1325 de locuințe sociale disponibile, considerăm că alternativele disponibile sunt mijloace mai responsabile pentru creșterea fondului de locuințe sociale. Astfel:

Un milion de euro poate fi dedicat anual construirii de locuințe sociale, pentru refacerea stocului de locuințe. Printr-o licitație desfășurată corect, prețul final de construire poate fi coborât sub 400 EUR/mp incluzând finisarea, iar cu această sumă se pot construi 2500 mp de locuințe anual. În acești 20 de ani în care problema locuirii a fost ignorată, cu această sumă anuală s-ar fi putut construi de la zero mai mult de 1200 de apartamente cu o suprafață medie de 40 de mp, media locuințelor de la noi din țară.

Un milion de euro poate fi dedicat exproprierii și recondiționării clădirilor nefolosite sau subfolosite din patrimoniul administrației pentru a fi folosite drept locuințe sociale.

Un milion de euro poate fi dedicat chiar și achiziționării de apartamente de pe piața liberă pentru a revitaliza zone subfolosite pentru a crește stocul de locuințe sociale”, arata USR Cluj in comunicatul de presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *