Vlad Voiculescu: Ministerul condus de Bodog nu doar că nu ia măsuri împotriva abuzurilor privind transplantul ci „face exact pe dos” prin proiectul legii transplantului

Politica nationala

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu prezintă un proiect al legii transplantului postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, potrivit căruia decizia privind beneficiarul unui organ prelevat revine şefului echipei medicale care realizează transplantul, Voiculescu remarcând că prin această iniţiativă ministrul Bodog nu doar că nu ia nicio măsură împotriva abuzurilor de tipul celor făcute de medicul Mihai Lucan, ci „face exact pe dos”.

Proiectul legii privind transplantul uman se regăseşte la rubrica „Acte normative în transparenţă” de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi a fost afişat din 6 octombrie 2017.

„În timp ce o ţară întreagă este oripilată de fărădelegile domnului Lucan, de modul în care viaţa pacienţilor depindea de toanele şi de pofta de îmbogăţire a acestuia, domnul Bodog, ministrul Sănătăţii de mai bine de 12 luni, nu doar că nu ia nicio măsură pentru a opri abuzurile şi crimele… dar face exact pe dos! Conform noii propuneri de Lege privind transplantul uman propusă de echipa domnului Bodog şi de echipa Zota-Deac de la ANT, FĂRĂDELEGEA DEVINE LEGE!!!”, scrie Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook.

El atrage atenţia asupra articolului 57, alineatul 2 al proiectului de lege, potrivit căruia „alegerea receptorului aparţine şefului echipei chirurgicale care efectuează procedura de transplant uman, după consultarea cu ceilalţi specialişti implicaţi”.

Concluzia fostului ministru al Sănătăţii este că „alocarea devine în mod legal privilegiul şefului echipei chirurgicale… care va avea, de data asta cu legea în mână, drept de viaţă şi de moarte asupra pacienţilor săi, fără să fie ţinut de absolut nicio regulă”.

El prezintă cum se face alocarea organelor pentur transplant „în lumea civilizată”, dând exemplul Eurotransplant, prezentată ca „organizaţia internaţională în care România a fost invitată în repetate rânduri, invitaţie refuzată de tot atâtea ori de şefii transplantului de la noi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *