Cine este Viorica Dăncilă, posibila propunere a PSD pentru funcţia de premier

Politica nationala Slider

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier, după ce Ecaterina Andronescu – o altă variantă luată în discuţie- a refuzat din start funcţia de premier. Propunerea Vioricăi Dăncilă a fost votată în unanimitate, conform lui Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui.

Viorica Dăncilă(n. 16 decembrie 1963, Roșiorii de Vede, România) este un politician român, membru al Partidului Social Democrat. Din 2014, aceasta a fost aleasă deputat în Parlamentul European, pe listele PSD, pentru al doilea mandat. De asemenea, Viorica Dăncilă deține, din 2015, funcția de președinte al Organizației Femeilor Social Democrate. Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă ar fi una dintre posibilele propuneri PSD pentru funcţia de premier.

Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD, a fost propusă în ședința CexN, pentru a prelua funcția de premier, însă momentan nu s-a dat un vot pe această propunere.

Înainte de a intra în politica mare, Dăncilă a fost profesoară la Liceul din Videle și inginer la OMV Petrom.

Numele Vioricăi Dăncilă a mai fost vehiculat și în decembrie 2016, pentru funcție de premier, cand a fost propus Sorin Grindeanu.

Mai mult, Dăncilă vine din judeţul Teleorman, acolo unde a deţinut funcţia de lider al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi a fost consilier judeţean.

Viorica Dăncilă, membru PSD Teleorman din 1996

Viorica Dăncilă a devenit membru al Partidului Social Democrat în anul 1996, în organizația din Teleorman a PSD. De-a lungul anilor a deținut poziții alese atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean, până în anul 2009, când a fost aleasă ca europarlamentar, pentru un prim mandat.

De asemenea, Viorica Dăncilă a deținut în partid funcțiile de președinte de organizație locală, vicepreședinte al Organizației PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman fiind, în prezent, președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.

În anul 2009, Viorica Dăncilă a fost aleasă pe listele Partidului Social Democrat pentru un prim mandat de deputat în cadrul Parlamentului European. Aceasta a activat în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European.

În anul 2013, a fost desemnată raportor din partea Parlamentului European pentru Bugetul pentru 2014 privind agricultura la nivel european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *