Vicepreşedinte PNL: „Dacă UDMR nu votează, Guvernul Dăncilă nu trece. Mai mulţi parlamentari PSD şi ALDE vor absenta”

Politica nationala

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat, vineri, că dacă UDMR nu va vota pentru învestirea Guvernului nu se întruni numărul necesar de voturi, deoarece există parlamentari PSD şi ALDE care vor absenta de la şedinţă, precizând că PNL poartă deja discuţii individuale cu astfel de aleşi din coaliţia de guvernare, potrivit NEWS.ro.

Florin Roman a spus, pentru News.ro că, soarta viitorului Guvern stă în parlamentarii UDMR, iar Uniunea „va da tonul” privind votul de învestire a Guvernului Dăncilă.

„Contează dacă UDMR va anunţa că votează sau nu Guvernul, deoarece în PSD şi ALDE există parlamentari care în această situaţie nu vor participa la vot. Nu ascund că avem discuţii individuale cu reprezentanţi ai PSD şi ALDE, de unde încercăm să obţinem, nu neapărat un vot împotriva Guvernului, ci o absenţă de la şedinţa de învestire a guvernului. PMP-ul, USR-ul vor vota împotriva Guvernului, alături de PNL, şi există şanse dacă, repet, UDMR nu votează noul Guvern, ca acest Guvern să pice”, a spus Roman.

El a precizat că deja a avut discuţii cu parlamentari din coaliţia de guvernare care reprezintă zona Ardealului şi care ar fi spus că intenţionează să nu se prezinte la votul pentru învestirea Guvernului Dăncilă, dar totul depinde de poziţia pe care o va avea UDMR.

„Dacă Guvernul va fi votat de cei de la UDMR, Dragnea şi PSD nu vor avea niciun fel de emoţie”, a mai spus Roman.

Potrivit vicepreşedintelui liberal, PSD şi ALDE au acum 10 voturi în plus, iar UDMR mai are încă 29, ceea ce ar duce, împreună cu voturile reprezentanţilor minorităţilor, la o diferenţă de peste 40 de voturi în favoarea învestirii Guvernului.

Florin Roman a explicat că situaţia nu este tocmai “roz” pentru viitorul Guvern, deoarece în PSD există tensiuni după desemnarea miniştrilor, iar unele filiale puternice sunt nemulţumite că “au fost excluse de la împărţirea portofoliilor de Dragnea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *