Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, alături de deputaţii Adrian Oros și Sorin Moldovan, au susținut joi, 25 ianuarie, o conferință de presă la sediul PNL Cluj pe tema Cărții Negre a Guvernării PSD.
Principalele subiecte abordate au fost cele referitoare la modificările aberante ale legilor justiției, la valurile de scumpiri pe care trebuie să le suporte românii, dar și subiecte ce țin de raportul dintre exportul și importul produselor alimentare.
Liberalii clujeni arată, într-un amplu document, toate promisiunile neonorate de guvernul PSD.
Cartea neagră a guvernării PSD-ALDE, în viziunea liberalilor clujeni, poate fi văzută AICI.
„1. Unul dintre cele mai stringente subiecte la momentul actual este cel al modificărilor legilor justiției. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu trebuie să plece din fruntea Camerei Deputaţilor, respectiv Camerei Senatului. Recenta scrisoare trimisă de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, către cei care se pretind a fi al doilea şi al treilea om în stat, îi face nedemni de a mai ocupa înaltele funcţii în stat. Reacţia infantilă a acestora demonstrează iresponsabilitate şi în acelaşi timp incapacitatea acestora de a se relaţiona în mod constructiv şi eficient cu instituţiile europene.
Ignorarea în mod deliberat a semnalelor de bună-credinţă venite din partea Comisiei Europene este de natură să pericliteze grav interesele României în spatiul Uniunii Europene. Continuarea acestor demesuri de modificare a legilor justiţiei, ignorând voința magistraţilor, dar si semnalele transmise din stradă de societatea civilă, poate aduce activarea articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene. Îngrijorările exprimate de cei doi reprezentanţi ai Comisiei Europene, dintre care unul socialist, reprezintă o consecinţă directă a derapajelor actualei guvernări.
2. De asemenea, am dorit să atrag atenția asupra a ceea ce înseamnă această guvernare de un an de zile în cifre. În momentul de față, România are cele mai mari prețuri la combustibil raportate la salariul mediu pe econonomie și raportat la media europeană. Prețurile de la motorină din România sunt comparabile cu cele din Germania, diferența este că salariul mediu în România este de 500 de euro, iar în Germania de 2000 de euro. Mai mult, prețul la energia electrică a crescut cu peste 50% față de aceeași perioadă din 2016. Astfel, prețul mediu din România este de 50,2 euro/MWh, peste media europeană de 38 de euro/MWh.
Cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că rata anuală a inflației a urcat în luna decembrie la 3,32%, cel mai înalt nivel din august 2013. Creșterea economică timidă din ultima perioadă este aruncată în inflație de Guvernul PSD-ALDE. Nivelul extrem de ridicat al inflanției afectează bunăstarea românilor, generând o scădere dramatică a nivelului de trai, nivel care oricum era cu mult sub media europeană. Prognozele economice pentru România sunt din ce în ce mai sumbre, românii fiind din ce în ce mai vulnerabili din punct de vedere economic și social.
3. În ceea ce privește raportul dintre exportul și importul produselor alimentare, România se confruntă cu o situație paradoxală. În primele zece luni ale anului anterior, România a importat mâncare de 5 miliarde de euro, lucru inadmisibil într-o țară considerată ca fiind eminamente agrară. Exporturile către statele membre au însumat doar 3.424,1 milioane de euro. România este tot mai dependentă de produsele de carne, de legumele și de fructele din statele membre, în ciuda producției record pe care a avut-o. Din păcate, nu doar că importăm cantități enorme de produse alimentare, dar acestea sunt de calitate net inferioară, descurajând în același timp producătorii locali. Acest lucru este o expresie a incapacității Ministrului Agriculturii, Petre Daea, de a administra eficient interesele acestui sector”, a arătat europarlamentarul Daniel Buda.
Daniel Buda un nimic, și un nimeni din sălaj ,ganditiva cât a mințit omul ăsta până a ajuns pe această funcție