1 decembrie 2020
Ioan Aurel Pop, atacat de prefectul studenților în cazul ministrului Valentin Popa

Ioan Aurel Pop, atacat de prefectul studenților în cazul ministrului Valentin Popa

Prefectul studenţilor din UBB Cluj, Cătălin Hădadea, a susţinut că nu este rolul universităţilor să elogieze un conducător al ministerului şi a cerut explicaţii rectorului UBB pentru semnătura de susţinere a viitorului ministru.

„Nu este rolul universităților să elogieze un vremelnic conducător al ministerului. Importanța și implicarea ministrului în viața universitară a fost și este în continuarea una dintre cele mai importante surse de mediocritate în sistemul educațional. Învățământul trebuie să posede un cadru legislativ statornic și o autonomie serioasă ( după cum zice și LEN) tocmai veșnica așteptare după noi ordine de ministru sau directive ale unor directori matusalemici dezechilibrează și distruge orice încercare de construcție a unui învățământ rațional și coerent. Constat cu interes că 30 de iluștri (respectabili bunăoară) din tot atâtea instituții prestigioase „ca braga” majoritatea dintre aceastea pe undeva pe la o stea sau doua , cu câteva excepții ASE sau UPM Tg. Mureș susțin cu tărie că prof.dr.ing. propus pentru funcția de ministru este cel mai bun. Ulterior aflăm că demersul ( specific oamenilor odihniți) mai este semnat și de alți 15 rectori, de data acesta trecem în rândurile Universităților situate în partea de sus a clasamentului (deocamdată), situația devine din ce în ce mai interesantă deoarece nu cred că a fost un context de vrei, nu vrei bea Grigore agheasmă.

Dacă într-adevăr ultimul update al celor de la Agerpres (oficiosul) este asumat de cei care au fost alăturați listei e oarecum de neînțeles, numele UBB apare pe acea listă, ceea ce este intrigant deoarece persoana care este reprezentantul legal al unei universității, din prima secundă a începerii mandatului său semnează în numele Universității, așadar în numele nostru al tuturor, așteptăm cu interes să vedem motivul pentru care toți ne alăturăm domnului prof.dr.ing”, a afirmat Cătălin Hădadea, prefectul studenţilor de la UBB Cluj, într-o postare pe Facebook, intitulată „#nuînnumelemeu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *