Senatorul Mihai Goţiu, despre audierea miniştrilor Guvernului Dăncilă – „Sfidare cu repetiţie”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Senatorul clujean al USR, Mihai Goţiu, susţine că audierea de luni, 29 ianuarie, a miniştrilor Guvernului Dăncilă este o cacealma şi o bătaie de joc la adresa ideii de parlamentarism, susţinând cu timpul de o jumătate de oră alocat pentru fiecare ministru este prea mic.

„Mâine (luni) dimineață, în Parlament, urmează să-i audiem pe membrii Guvernului Dragnea III, zis și Guvernul Dăncilă. Timpul alocat fiecărui ministru este de câte jumătate de oră. Cât să dea fiecare dintre ei „bună-ziua”, să facă o prezentare scurtă a așa-zisei lor viziuni asupra domeniului și să răspundă la 3-4 întrebări, la întâmplare, dintre cele pe care le vor primi. Vineri, în Biroul Permant Reunit al Senatului și Camerei Deputaților, am solicitat măcar dublarea timpului alocat audierii, să putem să ne facem și noi (și cetățenii interesați) o opinie despre cum înțeleg să-și ducă la bun sfârșit misiunea. Nu că ar fi fost o surpriză: reprezentanții PSD și ALDE au votat în bloc împotriva propunerii. Astfel, audierea (la fel ca în cazul audierii miniștrilor Guvernelor Grindeanu și Tudose) va fi o cacealma și o bătaie de joc atât la adresa ideii de parlamentarism, cât și la adresa cetățenilor.

Atitudinea asta spune multe despre competența viitorilor miniștri, dar și câtă încredere au chiar și Dragnea și Tăriceanu în favoriții lor, de vreme ce le e teamă de niște întrebări incomode în plus. Așa se dovedește – dacă mai aveau unii dubii – că și noul guvern PSD & ALDE este unul încropit cu oameni care nu au prea multe de spus, ci doar de executat comenzile venite de la șefii lor de partid. Un Guvern cu oameni de care se pot debarasa oricând, fără prea mari probleme, după modelul deja patentat. Exceptând, poate, cazul în care Guvernul Dăncilă doboară toate recordurile de obediență și slugărnicie în fața lui Dragnea”, a opinat senatorul clujean pe pagina sa oficială de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *