Dragnea, despre susţinerea UDMR la votul de învestitură: „Noi sperăm să ne susţină”

Politica nationala

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la finalul şedinţei pe care parlamentarii coaliţiei au avut-o cu miniştrii propuşi în Cabinetul Dăncilă, că speră ca UDMR să susţină prin vot învestirea Guvernului. Întrebat ce părere are despre atitudinea critică a lui Kelemen Hunor la adresa programului de guvernare, Dragnea a spus să „este foarte bine să fie critic”, dar a afirmat că programul este „în linii mari” acelaşi care a fost votat anterior.

„E foarte bine să fie critic. Programul de guvernare nu a suferit modificări importante, este cam acelaşi care a fost votat”, a spus Dragnea.

Acesta a precizat că va avut o discuţie cu liderii UDMR şi speră ca aceştia să susţină învestirea Guvernului.

„Noi am avut o discuţie cu UDMR, luni vor decide dacă vor susţine prin vot învestitura Guvernului sau nu. Noi sperăm să ne susţină”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă are emoţii pentru ziua de luni, când se votează noul Guvern, Dragnea a spus că aşteaptă „cu înfrigurare” audierile din comisii şi votul din Parlament.

„Tot timpul sunt emoţionat, tot timpul când colegii mei merg la audieri am foarte mari emoţii şi atunci aşteptăm cu înfrigurare să se termine audierile de mâine şi, bineînţeles, votul de după”
, a mai spus şeful PSD.

Liderii coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, însoţiţi de premierul desemnat, Viorica Dăncilă, au avut, duminică, o întâlnire cu parlamentarii coaliţiei la care au participat şi cei desemnaţi să facă parte din Guvernul Dăncilă.

După şedinţă, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au anunţat că miniştrii s-au prezentat colegilor, iar Viorica Dăncilă a prezentat câteva dintre punctele principale ale programului de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *