Mihai Goţiu, cu portavocea în Parlament – cel mai activ senator român!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Parlamentarul clujean Mihai Goţiu se află în fruntea clasamentului celor mai activi senatori, cu 38 declarații politice, 33 întrebări, 23 interpelări, 11 interpelări adresate primului ministru și 305 luări de cuvânt în plen. 

„A REÎNCEPUT LUPTA: Astăzi s-a dat startul într-o nouă sesiune parlamentară. Am început cu o mică victorie pentru USR. Anul trecut am solicitat de mai multe ori în Biroul Permanent al Senatului, dar și în plen, modificarea programului de lucru, astfel încât a doua ședință de plen legislativ să aibă loc miercuri, nu marți ca până acum. În cele din urmă, majoritatea PSD & ALDE a acceptat această modificare. Asta spre „disperarea” unor colegi care își făceau bagajele și zburau către casă încă de marți seara (chiar dacă programul normal de lucru în comisii e până joi, inclusiv). Asta ar trebui să însemne mai puține legi trecute de la comisie la plen de la o oră la alta, mai mult timp pentru dezbaterea legilor și mai puține legi adoptate tacit. Să vedem însă, cât durează minunea…

Și pentru că tot a venit vorba de rezultate. Atașat e topul celor mai activi senatori după primele două sesiuni. Trei din primele cinci poziții sunt ocupate de senatori USR. Subsemnatul, pe primul loc, cu 38 declarații politice, 33 întrebări, 23 interpelări, 11 interpelări adresate primului ministru și 305 luări de cuvânt în plen (doar cele de la microfon, cele cu portavocea n-au fost contorizate  ). Total 410. Top 5 e completat de Carmen Hărău, PNL (total 290), Șerban Nicolae, PSD (285), Florina Presadă, USR (189) și Vlad Alexandrescu, USR (179) – detalii în imaginea atașată. În curând o să vă prezint și un raport mai exhaustiv după primul an de activitate parlamentară”, a susţinut Goţiu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *