USR Cluj propune îmbunătățirea regulamentului de acordare a subvențiilor de transport în comun pentru studenți

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

USR Cluj dorește îmbunătățirea modului în care se acordă studenților reducerile pentru transportul în comun astfel încât să simplificăm birocrația pentru beneficiari și să creștem eficiența Companiei de Transport Public Cluj (CTPCJ).

Consiliul Local Cluj-Napoca a votat dedicarea a 7.560.000 de lei pentru 2018 pentru a acoperi jumătate din costurile unui abonament de transport în comun pentru 280 000 de studenți. Decizia a fost luată fără a lua în calcul un studiu al eficienței măsurii din anii trecuți și va obliga studenții care doresc să beneficieze de această reducere să se înscrie într-una dintre asociațiile incluse în actualul regulament. În ședința Consiliului Local am propus acordarea reducerii pentru toți studenții și eliminarea condiționării înscrierii într-o organizație, totodată automatizând procesul de confirmare a beneficiarilor.

Amintim că în Cluj-Napoca a fost implementat un sistem de ticketing în cadrul Companiei de Transport Public Cluj care a costat peste 7 000 000 de euro și care permite urmărirea electronică a locului și timpului fiecărei compostări, precum și modul în care este folosit cardul pe care sunt stocate titlurile de călătorie. Acesta poate sta la baza unui mecanism automat de verificare a beneficiarilor prin legarea cu bazele de date ale universităților, astfel încât reducerea să fie acordată în condiții de maximă securitate tuturor studenților. Mecanismul poate fi implementat cu eforturi minime, presupunând o simplă conexiune între două baze de baze.

Nu e suficient să implementăm sisteme pentru a ne numi un oraș „smart”, ci trebuie să le și folosim pentru a lua decizii mai bune în beneficiul tuturor. Sistemul de ticketing poate să aducă servicii mai bune pentru cetățeni, prin folosirea datelor pe care le colectează despre modul în care sunt folosite titlurile de călătorie. Automatizarea proceselor din administrație va genera economii importante în bugetul local și va lăsa mai mult timp beneficiarilor serviciilor publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *