Organizarea postacilor PSD după anunțul lui Tudorel Toader de revocare a lui Kovesi: „E COD ROȘU”

Politica nationala

Propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a stârnit multe reacții în rândul românilor, de la cei care au fost de acord cu ministrul Tudorel Toader până la cei care l-au criticat, ori au ieșit în stradă să protesteze. O altă „reacție” au avut-o postacii PSD. La câteva minute după anunțul ministrului Justiției, pe grupul de WhatsApp al Tineretului Social Democrat s-a declanșat „codul roșu”, în încercarea de a „dilua” mesajele susținătorilor DNA, potrivit Digi 24

„Atenție! Din acest moment încercăm să postăm știri neutre. Fiecare dintre voi să posteze fotografii, video, pisici, melodii celebre… orice care să dilueze mesajele de mobilizare ale #Rezist!”, acesta este mesajul trimis pe grupul de organizare a postacilor al TSD Tulcea, de către Cosmin Târnăcop, secretar executiv al organizației, la 19:30, la aproximativ zece minute după ce Tudorel Toader anunțat că propuner revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Până la ora 00 e indicat să încercăm să avem activitate cât mai mare”, a mai scris el, după un minut.

La scurt timp, George Olăraș – președintele TSD Tulcea – a dat un „like” în semn de apreciere.

Apoi, același Cosmin Târnăcop a propus și „modele de conținut” care să fie postate pe conturile postacilor, în încercarea de a acoperi postările susținătorilor luptei anticorupție în feed-urile oamenilor care intrau pe Facebook la acea oră, și cerea o activitate cât mai mare pentru că „suntem loviți”.


„Reclame la frigidere, pești de acvariu, rețete de slăbit, flori, rețete de plachie, rețete de prăjituri”
, asta mai erau îndemnați cei din grupă să posteze.

În plus, sub „codul roșu”, postacii aveau și datoria de a activa postările neutre din lista lor de prieteni, tot în încercarea de a ascunde pe Facebook orice postare avea legătură cu anunțul lui Tudorel Toader.

„Intrați pe FB și dați like la postările neutre ale prietenilor din listă! Reactivați prin like/comment orice postări neutre”, îi mai îndemna Târnăcop.

În discuție intră și o altă persoană, Cristina Popișcă. Potrivit contului de LinkedIn, ea a fost coordonator tehnic la firma Social Print SRL.

„Trebuie să fim constanți, în momentul în care ne oprim încep ei să aibă vizibilitate. Spor!”, scrie membra TSD.

La scurt timp după discuția de pe grupul de WhatsApp, cei trei au trecut și ei la treabă și au început să distribuie tot felul de postări „neutre”. Chiar președintele TSD a dat share la o rețetă de crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *