Ciolacu: „România își numără morții, Iohannis și Cîțu își numără voturile”

Politica nationala

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, duminică, un nou atac la adresa preşedintelui Iohannis şi a premierului Cîţu pe care îi acuză că s-au “relaxat” şi nu au făcut nimic în vederea pregătirii României pentru a întâmpina şi face faţă valului 4 al pandemiei de Covid-19.

Într-o postare pe Facebook, liderul PSD afirmă că “România îşi numără morţii, în timp ce Iohannis şi Cîţu îşi numără voturile”.

În iunie, au declarat pandemia închisă şi apoi au ţopăit bezmetic toată vara să cumpere voturi la Congresul PNL! Nu de salbe de medalii atârnate la gâtul prezidenţial avea nevoie ţara! Ci de un preşedinte implicat, care să vadă ce se întâmplă dincolo de crosa de golf. Nicio şedinţă operativă la Cotroceni! Niciun specialist consultat! Niciun plan pentru valul 4! Relaxarea inconştientă a primilor oameni în stat – Iohannis, Cîţu, Orban – înseamnă azi o şansă mai mică pentru fiecare român infectat. Nu sunt medicamente anti-COVID în spitale.

Nu sunt paturi suplimentare la ATI. Nu s-a cerut nici acum sprijin să vină medici din UE să ajute în spitalele româneşti. Între timp, 300 de români mor în medie pe zi. Avem copii infectaţi pe oxigen. Şi medici epuizaţi care nu mai ştiu ce să facă. Abandonul vostru este dezastrul nostru!”, a scris Ciolacu.

Liderul PSD le cere autorităţilor ca “în ceasul al 12-lea, să scoată măcar cele peste 300 de ventilatoare care zac nefolosite de un an de zile în depozitele UNIFARM şi să le dea spitalelor”.

Ştie toată lumea că au furat cu achiziţiile şi nu vor scăpa de judecată. Dar acum trebuie salvate cât mai multe vieţi! La fel cum trebuie salvate vieţile pacienţilor cronici cărora le refuzaţi din nou tratamentul. PSD a cerut prin profesorul Alexandru Rafila o dezbatere urgentă în Parlament pentru a găsi soluţii. Dacă Guvernul nu poate face nimic, vom face noi din Parlament!”, a conchis Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *