Vasile Ilea, PSD Cluj: Boc trebuie să înființeze parcurile si aquaparkul promise

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul Vasile Ilea, președintele PSD Cluj-Napoca este de părere că primarul Emil Boc trebuie să înființeze parcurile si aquaparkul promise, susține acesta într-un comunicat de presă remis redacției.

” În ședința de Consiliu Local din data de 28 februarie primarul municipiului, dl. Emil Boc, a pus pe agenda de lucru, ca propunere cu titlu exploratoriu, ideea construirii unui parc acvatic de distracții (aquapark) și a unei baze sportive aferente acestuia în Cluj-Napoca. Amplasarea lor a fost propusă a se face în zona cartierului „Între Lacuri”, unde primarul a afirmat că există un teren disponibil aflat în proprietatea municipalității.

Această inițiativă vine după ce, de mai bine de 10 ani, proiectul unui aquapark a figurat între propunerile electorale ale domnului E. Boc/PDL/noului PNL, fără a se întreprinde nimic concret pentru transpunerea sa în realitate. De asemenea, conform celor declarate de viceprimarul Dan Tarcea, există mii de solicitări din partea clujenilor pentru construirea acestui obiectiv.

            Pe de altă parte, după ședința de Consiliu, membrii inițiativei civice SOS (Societate Organizată Sustenabil) au transmis autorităților, prin intermediul deputatului independent Adrian Dohotaru, că disponibilitatea terenului în cauză a fost indicată autorităților de către reprezentanții societății civile clujene încă în urmă cu 5 ani, iar cu ocazia inaugurării parcului Iulius Mall primarul Emil Boc a promis folosirea lui pentru construirea Parcului Est – Între Lacuri. Aceasta initiațivă este susținută, prin semnături, de 3000 de clujeni, precum și de specialiști ai Societății Române de Ornitologie, care semnalează existența în zonă a unei faune acvatice unice în zona orașului. Reprezentanții inițiativei susțin că un parc cu acces liber al clujenilor, neinvaziv față de mediul natural și încurajînd sportul de masă ar fi preferabil construirii unei baze sportive și de agrement cu acces platit, într-un oraș în care chiar și numărul spațiilor verzi și al locurilor de joacă dintre blocuri este insuficient.

            Social democraţii clujeni consideră că soluția, în această situație, nu este o alegere sau prioritizare între cele două inițiative, ci gestionarea simultană a ambelor tipuri de nevoi și respectarea ambelor promisiuni asumate de primarul municipiului, dl. Emil Boc. Este nevoie și de construirea Parcului Est în zona Între Lacuri, areal cu un specific aparte in Cluj-Napoca, folosind terenuri aflate în proprietate publică și puse în mod deschis si gratuit la dispoziția clujenilor, precum și identificarea unei zone disponibile pentru construirea unei baze de agrement și a unui aquapark, posibil printr-un parteneriat public-privat, și care să fie sustenabilă prin accesul platit. Existând, la nivelul municipiului, cerere pentru amandouă, autoritățile trebuie să inițieze demersuri pentru a răspunde în mod activ solicitărilor cetățenilor”, a declarat senatorul Vasile Ilea, președintele organizației PSD Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *