Ioan Hosu, la Clujul Politic LIVE!: „AUR este expresia lipsei PRM-ului și rezultatul desprinderii PSD-ului de formule peremiste”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Profesorul universitar Ioan Hosu a fost invitatul zilei de miercuri, 13 octombrie, al moderatorului Tiberiu Fărcaș, la Clujul Politic LIVE! și a vorbit despre formațiunea politică-surpriză, AUR, care a reușit să intre în Parlament la alegerile din 2020.

„AUR este expresia lipsei PRM-ului și rezultatul desprinderii PSD-ului de formule peremiste. E un bazin care a existat și o să existe întotdeauna, iar atâta vreme cât în ultimii doi ani de zile PSD-ul dă semne că ușor-ușor cu anti-europenismul, cu anti Bruxulles și alte formule preluate din PRM, sigur că acest bazin se individualizează și are un loc pe scenă.

Eu cred că AUR nu poate depăși bazinul 15-17%, dar aici mă aștept și la altceva, apare în toată Europa partide populiste, agrariene, există o tendință și în Norvegia, Olanda, apar astfel mișcări.

Probabil vor mai apărea și alte formațiuni mai radicale, desprinse din anti-vaccinism, anti-europenism”, a declarat Hosu la Clujul Politic LIVE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *