Mihai Goţiu: „România e țara aia în care urmăriții penal și condamnații penal dau lecții de moralitate și storc lacrimi de compasiune la televiziuni”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul USR Cluj Mihai Goţiu a sintetizat într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook ceea ce înseamnă România anului 2018, în care normalitatea e term străin pentru mulţi dintre cei care ne reprezintă interesele în Parlament. 

„România e țara aia în care se închid școlile când dă o zăpadă mai sănătoasă, în loc să fie închiși hoții care au păpat banii pentru deszăpezire.

România e țara aia în care dacă ninge la sfârșit de martie, iar temperaturile se mențin sub zero grade e semn pentru aleșii neamului că nu există încălzire globală, așa că mai votează niște legi prin care se dă liber la tăiat păduri fără replantări, se permite dinamitarea ariilor naturale protejate și a pădurilor virgine și se mai bagă niște râuri pe țeavă pentru ca niște băieți deștepți să-și încaseze comisioanele nesimțite.

România e țara aia în care plătim compensații de mii de euro pușcăriașilor pentru încălcarea dreptului lor la o detenție decentă, dar nu le dăm doi bani bolnavilor care ies mai bolnavi decât au intrat în spitalele în care microbii dau bairam pe pereți și nu le dăm doi bani elevilor obligați să învețe cu șubele pe ei în școli în care mersul la toaletă e un antrenament cotidian pentru a-i călca lui Tibi Ușeriu pe urme.

România e țara aia în care creșterea economică record cu care se mândresc guvernanții e motiv să fim pe locul al doilea în lume, după Siria devastată de războiul civil, la număr de emigranți.

România e țara aia în care penali cu sentințe definitive și avocații lor fac legi penale pe bandă rulantă în Parlament, iar principalul sfătuitor al premierului e tot un condamnat penal, în primă instanță.

România e țara aia în care urmăriții penal și condamnații penal dau lecții de moralitate și storc lacrimi de compasiune la televiziuni.

România e țara aia în care impostorii sunt chemați să facă legi anti-plagiat.

România e țara aia în care se face chetă la televiziune pentru a se plăti amenda încasată de niște mincinoși notorii, iar cei care strâng bani pentru a-i ajuta pe copii, pe sărmani, pe bolnavi, pentru salvarea apelor și pădurilor, pentru femeile bătute în familie, pentru respectarea drepturilor și libertăților civile sunt acuzați de trădare națională, amendați și amenințați cu pușcăria pe motiv că diminuează cu 2% bugetul destinat îndestulării hoților.

(…)

Dar dincolo de toate acestea,

România e țara aia în care mii, zeci de mii, sute de mii de cetățeni ne-am săturat să stăm cu mâinile în sân și să privim cum cele de mai sus devin normalitate. România e țara aia în care, chiar cu riscul de a face pușcărie pentru defăimare, sute de mii de cetățeni vom spune că hoții sunt hoți, vom strânge semnături să trăim #farapenali în funcții publice și vom lupta ca asta să devină lege.

România e țara aia în care sute de mii de cetățeni vom face scut împotriva masacrării pădurilor, a dinamitării ariilor naturale protejate și pentru un aer mai curat.

România e țara aia în care suntem sute de mii de cetățeni cărora le pasă de cei de lângă noi, de educația și de sănătatea la care avem dreptul.

Vă asigur că nu au cum să ne amendeze pe toți și nici nu ne pot băga pe toți la pușcărie pentru defăimare. Păi vă dați seama ce-ar însemna să bage câteva sute de mii de cetățeni români la pușcărie și apoi să plătească fiecăruia acele câteva mii de euro compensări la care am avea dreptul? Nu le-ar mai rămâne lor bani de furat!”, a precizat Goţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *