Delegaţie USR, prezentă la Marea Adunare Centenară de la Chişinău! „Jos hotarul de la Prut”

Politica nationala

O delegaţie a Uniunii Salvaţi România condusă de preşedintele Dan Barna, din care face parte şi deputatul clujean Emanuel Ungureanu, a luat parte la Marea Adunare Centenară de la Chişinău, o manifestaţie a unioniştilor de susţinere a unirii Republicii Moldova cu România.

Mii de români din Basarabia strigă pentru Unirea cu Tara Mamă.

Mesajul deputatului Emanuel Ungureanu şi liderul USR, Dan Barna – „Suntem foarte fericiţi să fim alături de prietenii noştri basarabeni”

Prezența membrilor USR la Chișinău e pentru a sublinia importanța pe care partidul o acordă acestei sărbători de istorie comună între România și Republica Moldova. Dialogul este principala pârghie a celor două țări în consolidarea identității, de aceea USR susține și se alătură oricărui demers care poate duce la dezvoltarea Moldovei.

„Este o ocazie deosebită deoarece împlinim primii 100 de ani de înfrățire. Prezența USR la Marea Adunare Centenară este una firească dat fiind că împărțim o istorie, cultură și identitate comună. Dar mai ales că în urmă cu câteva zile am avut ocazia de a mă întâlni cu mai mulți primari din Republica Moldova care au subliniat cât de important este pentru ei să aibă sprijinul nostru în special în parcursul european și euroatlantic. Un sprijin pe care îl vom arăta fără echivoc oricând va fi necesar. Duminică în întâlnirea cu oficialii de la Chișinău voi reitera susținerea pe care USR o are pentru dezvoltarea democratică și în spiritul valorilor europene”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

În anul centenarului, mai mult ca oricând USR consideră că traiectoria pe care trebuie să o aibă Moldova este una comună cu Europa, fiind singura care poate asigura prosperitatea pe care cetățenii de peste Prut o consideră vitală.

Marea Adunare Centenară este dedicată celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România și va avea loc în Piața Adunării Naționale din Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *