Dan Barna: „Sunt optimist că 1 milion de români vor susţine iniţiativa Fără penali în funcţii publice”

Politica nationala

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), deputatul Dan Barna, crede că peste un milion de români vor susţine iniţiativa partidului „Fără penali în funcţii publice”, care urmăreşte modificarea articolului 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales.

„Sunt bucuros să văd că sunt deja cetăţeni care vin şi doar la întrebarea ‘ce se întâmplă aici?’, ‘semnături pentru fără penali’, ‘unde semnez?’ Înseamnă că ceea ce presupuneam noi că există în societate, o aşteptare la decenţă, se regăseşte şi în reacţia oamenilor. (…) E bine. Sunt optimist că în zilele şi lunile următoare, e o campanie care durează şase luni, vom reuşi să depăşim pragul minim de 500.000 de semnături, eu am declarat sincer, cred că trebuie să trecem de un milion, pentru că este o temă majoră pentru România”, a declarat sâmbătă, Dan Barna.

Liderul USR a fost prezent încă de la primele ore ale dimineţii, la Sibiu, la lansarea campaniei „Fără penali în funcţii publice”. USR Sibiu a început strângerea de semnături pentru această campanie. Lista de semnături a fost deschisă de preşedintele partidului, deputatul de Sibiu Dan Barna, şi liderul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), consilierul judeţean Paul Porr.

Prima formaţiune politică care susţine iniţiativa USR este Forumul Democrat al Germanilor din România.

„Noi am avut un Comitet Director al FDGR şi la acel Comitet Director (…) am hotărât în unanimitate să sprijinim această iniţiativă. (…) Trebuie să începem cu schimbarea Constituţiei, după aceea cu schimbarea legislaţiei şi după aceea cu respectarea acesteia. pentru a însănătoşi societatea românească care, la ora actuală este din păcate, cum este”, a afirmat vineri în conferinţa de presă Paul Porr.

USR Sibiu şi-a propus să depăşească pragul de 25.000 de semnături alocate pentru judeţul Sibiu. „În prima lună se vor strânge semnături atât la cortul amplasat în faţa magazinului Dumbrava, de luni până duminică, de la ora 8.00 la ora 20.00, cât şi la sediul USR Sibiu, B-dul Victoriei, nr. 14, de luni până vineri de la ora 9.00 la ora 14.00”, se arată într-un comunicat al USR.

Iniţiativa USR are ca scop modificarea articolul 37 din Constituţie care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat: „(3) Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *