Mihai Goţiu: „PNL şi USR depun moţiune de cenzură împotriva ministrului Educaţiei”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea politică pe care o reprezintă şi PNL, la care se vor adăuga probabil şi alte partide, vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, scrie AGERPRES.

„Vom depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei Naţionale. După ce au apărut planurile de bugetare a locurilor de la universităţile din România, marile universităţi, care au făcut performanţă, au fost private de numeroase locuri, în cazul UBB Cluj e vorba de 200 de locuri la nivel de masterat şi 38 la nivel de licenţă, o situaţie care e la fel la nivel naţional”, spus Goţiu.

Acesta a mai adăugat că cele mai afectate de măsurile guvernamentale sunt tocmai universităţile performante.

„Tocmai universităţile care fac cercetare şi performanţă în România sunt cele mai afectate de această distribuire a locurilor bugetate şi, din punctul nostru de vedere, acesta este un atac la dezvoltarea României, pentru că dacă atacăm educaţia superioară, care îi produce pe următorii formatori de educaţie, educaţia care creează valoare în societate prin cercetările pe care le face, educaţia care formează viitori specialişti în diferite domenii, practic atacăm România, atacăm viitorul ei, o condamnăm la sărăcie şi înapoiere”, a opinat senatorul USR.

Pentru susţinerea moţiunii, USR a discutat cu PNL şi urmează să discute şi cu PMP, dar Mihai Goţiu crede că inclusiv membri ai PSD o vor susţine.

„Am discutat cu colegii de la PNL de principiu şi intenţionăm să o depunem la începutul săptămânii viitoare. O să discutăm şi cu cei de la PMP. (…) Dacă mai sunt responsabili în PSD, cred că ar trebui să susţină şi ei o astfel de moţiune, fiindcă sunt şi acolo oameni care au copii, nepoţi şi care se gândesc la viitorul lor în România, nu în altă parte”, a menţionat senatorul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *