De ce există clujulpolitic.ro?

Editoriale POLITIC/ADMINISTRAȚIE

În luna august a acestui an, proiectul clujulpolitic.ro împlineşte 2 ani de existenţă în spaţiul media local, iar unii încă mă întreabă de ce mi-a trebuit să creez un site politic şi ce vreau să demonstrez cu asta. Le răspund tuturor la fel, pentru că politica e fascinantă dacă trecem peste antipatiile pe care le avem cu toţi pentru anumite formaţiuni sau politicieni. Iar Clujul merită să aibă o platformă dedicată exclusiv politicii. Chiar dacă liberalii au „arestat” administraţia locală şi judeţeană de 14 ani, aici încă se mai face politică şi mai există opoziţie, aşa că e important să existe şi un site dedicat pentru acest domeniu.

Am creat platforma Clujul Politic pentru că mi-am dorit să ofer o alternativă la anumite „ziare de casă” ale partidelor obişnuite să ofere „servite” şi să atace într-o anumită direcţie. Mi-am dorit să le ofer clujenilor şansa să îşi descopere parlamentarii şi liderii care iau decizii pentru viitorul lor. Pe Clujul Politic nu veţi găsi niciodată ode aduse vreunei formaţiuni politice anume şi nici unui politician, voi scrie întotdeauna obiectiv despre toţi, indiferent de culoarea politică. La fel cum pot scrie despre declaraţia unui parlamentar PSD, la fel pot scrie şi despre una a unui parlamentar PNL sau USR.

Au trecut 2 ani! 2 ani în care am adunat o arhivă importantă de articole. 2 ani în care am urmărit împreună tot ce mişcă în politica de pe Someş şi am devenit un site urmărit de principalii artizani ai jocului politic. Nu de puţine ori mi s-a spus că prin anumite birouri se discută despre clujulpolitic.ro, lucru care nu poate decât să mă bucure.

Îi anunţ pe toţi politicienii Clujului că nu am nici cea mai mică intenţie să renunţ, ci voi fi mereu cu ochii pe ei, pregătit să taxez fiecare greşeală pe care o fac. La fel cum pot să laud o iniţiativă bună a unui parlamentar clujean, la fel de bine pot să şi critic atunci când e cazul. Fără menajamente.

Diferenţa dintre mine şi alţii e că eu nu am prieteni politicieni, eu nu stau la şpriţuri cu ei şi nici nu mă veţi vedea la chermezele lor, eu ştiu să îmi păstrez obiectivitatea şi să scriu sincer. Pentru că în fond şi la urma urmei, sinceritatea, adevărul şi obiectivitatea sunt cele mai importante elemente pentru o presă de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *