Ludovic Orban, lider PNL: „Dragnea, omul cu şobolani, şi-a arătat faţa retrogradă care are legătură cu comunismul, nu cu România europeană”

Politica nationala

Conducerea PSD trebuie să ia poziţie imediat, să se delimiteze de declaraţiile iresponsabile ale lui Liviu Dragnea care simte că i se apropie sfârşitul, altfel întreg partidul riscă să fie considerat anti-Uniunea Europeană şi anti-NATO, a transmis preşedintele PNL Ludovic Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a arătat în ultimele zile faţa retrogradă, şi-a arătat chipul schimonosit care nu are nicio legătură cu România europeană, cu România democratică, ci are legătura cu trecutul comunist şi cu o vedere feudală asupra modului în care trebuie să funcţioneze instituţiile în România, a acuzat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PNL Ludovic Orban.

„Ameninţarea, intimidarea fără precedent la adresa procurorilor, pe care a făcut-o la o emisiune televizată este un gest incredibil, care îl descalifică ca şi om politic într-o democraţie. Este inadmisibil să intimidezi, să ameninţi procurori care îşi desfăşoară activitatea în baza legii şi care au obligaţia legală să cerceteze orice sesizare care este depusă la Parchet. De asemenea, calificativele incredibile la adresa cetăţenilor români care au ieşit să protesteze împotriva agresiunii politice permanente a PSD împotriva justiţiei, împotriva independenţei justiţiei, calificativele greu de imaginat la adresa acestor cetăţeni îl arată în situaţia în care acest om nu are niciun fel de respect faţă de niciun cetăţean român care îndrăzneşte să îşi exprime liber o opinie, care îşi exprimă punctul de vedere”, a declarat Orban.

Nu în ultimul rând, şeful PNL a subliniat că poziţiile anti-NATO şi anti-UE ale lui Dragnea îl pun în adevărata lumină, pentru că asta reprezintă de fapt punctele sale de vedere reale.

„Liviu Dragnea este împotriva apartenenţei României la UE şi la NATO, cum altfel poate fi calificată declaraţia sa privitoare la responsabilitatea UE şi NATO şi la finanţarea aşa-zisului stat paralel inventat de Liviu Dragnea. Dragnea nu înţelege că România este membru al Uniunii Europene, că România este membru al NATO şi că datorită poziţiei noastre de membri ai Uniunii Europene şi NATO, avem nişte obligaţii, pe lângă foarte multele drepturi pe care le avem, obligaţii pe care trebuie să le respectăm ca şi ţară şi că niciun lider politic nu poate să calce în picioare democraţia, nu poate să calce în picioare principiile fundamentale care stau la baza funcţionării statului de drept. De asemenea, nu poate să calce independenţa justiţiei. Ceea ce face zi de zi acest personaj vetust, omul cu şobolanii, care vede numai şobolani în jurul lui şi pe care îl sfătuiesc să se lase de politică şi să se apuce de deratizare, dacă tot vede numai şobolani în jurul lui”, a afirmat Orban.

În acest context, preşedintele PNL a somat conducerea PSD să ia poziţie imediat, să se delimiteze de declaraţiile „acestui iresponsabil care simte că i se apropie sfârşitul” şi care este în stare să facă orice este posibil ca să scape de urmările „faptelor sale ilegale”, altfel întreg Partidul Social-Democrat riscă să fie considerat aşa cum este considerat Dragnea, şi anume un partid anti-Uniunea Europeană, un partid anti-NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *