Mişcarea România Împreună (RO+) îi cere demisia liderului PSD Liviu Dragnea pentru atacurile la adresa magistraţilor, NATO şi UE

Politica nationala Slider

Ameninţările proferate de Dragnea la adresa UE şi NATO arată că pentru a scăpa de Justiţie, acesta este pe cale să scoată România de pe harta democraţiilor occidentale, acuză reprezentanţii Mişcării România Împreună (RO+), cerând demisia lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor.

Membrii fondatori ai Mişcării România Împreună (Ro+) îi cer lui Liviu Dragnea să demisioneze imediat din funcţia deţinută în statul român şi „să înceteze să-şi mai folosească puterea politică pe care i-o conferă statutul public de preşedinte de Cameră parlamentară şi de partid pentru a ameninţa magistraţii, societatea civilă şi alţi cetăţeni.”

De asemenea, Dacian Cioloş şi colegii săi critică şi declaraţiile lui Liviu Dragnea, care a acuzat UE şi NATO că au finanţat ”statul paralel”.

„Ameninţările proferate de preşedintele PSD la adresa aliaţilor noştri strategici şi structurilor europene şi Nord-Atlantice din care facem parte, ameninţări care au drept singură motivaţie lupta lui Liviu Dragnea cu dosarele sale penale, arată că pentru a scăpa de Justiţie acest personaj este pe cale să scoată România de pe harta democraţiilor occidentale de care ne-am apropiat cu mari sacrificii în ultimii 30 de ani”, scriu tehnocraţii.

Nu în ultimul rând, fondatorii Mişcării România Împreună (Ro+) atrag atenţia că „discursul violent, ameninţător şi plin de ură şi invective folosit de Liviu Dragnea la adresa judecătorilor, procurorilor, preşedintelui României şi a societăţii civile este o încercare disperată şi grotescă de a timora Justiţia, administraţia prezidenţială, membrii mişcărilor civice şi alţi cetăţeni care apără valorile şi principiile democratice în România. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie să înceteze de îndată prin demisia acestui personaj toxic pentru ţară din toate funcţiile publice deţinute.”

„În timpul mitingului de sâmbătă, 9 iunie, cât şi într-o emisiune televizată ulterioară acestei adunări de partid, liderul PSD a folosit la adresa unor cetăţeni români care îi plătesc salariul de demnitar al statului apelative precum ”şobolani”, arătând un dispreţ incredibil faţă de cei pe care ar trebui să-i reprezinte şi faţă de societatea civilă în general. De asemenea, Liviu Dragnea a calificat drept ”demenţă” o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a ameninţat direct procurorii: ”Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult ca să dea curs la această demenţă. Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu”. DIICOT a anunţat că sesizează CSM după aceste ameninţări la adresa procurorilor acestei instituţii.

Tot Liviu Dragnea şi alţi lideri PSD aflaţi în diverse proceduri judiciare penale au catalogat judecătorii drept „corupţi”, „stalinişti” sau „torţionari” cu o duritate a discursului menită să timoreze şi să pună presiune pe completele de judecată care se apropie de a da soluţiile finale în mai multe dosare ale politicienilor. Urmare a acestor ameninţări Forumul Judecătorilor din România a cerut azi intervenţia Consiliului Superior al Magistraturii pentru a stopa aceste atacuri fără precedent care afectează independenţa sistemului judiciar.

Nu în ultimul rând, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor a incitat la demiterea preşedintelui României – „Iohannis trebuie demis” – şi a folosit ameninţări inacceptabile la adresa şefului statului – „se poate ajunge la orice” – enunţând chiar şi varianta unui „război civil”, transmit fostul premier Cioloş şi colegii săi.

Potrivit Ro+ , în lupta sa cu un personaj imaginar numit „statul paralel”, Liviu Dragnea a trecut toate liniile roşii ale moralităţii, decenţei şi respectului pentru justiţie şi funcţia publică iar singura ieşire acceptabilă din această situaţie este demisia sa imediată din funcţiile deţinute în statul român şi în PSD, în cazul în care acest partid mai aspiră la statutul de organizaţie democratică.

„Prin poziţionarea liderilor săi împotriva procurorilor şi a sistemului de justiţie, PSD este departe de a mai fi compatibil cu principiile de funcţionare ale democraţiei şi cu legislaţia partidelor politice care cere tuturor organizaţiilor politice respectarea ordinii de drept şi a principiilor democratice”, concluzionează reprezentanţii Ro+ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *