Parlamentarii USR au dus mesajul „Roşia Montană în UNESCO” la tribuna Senatului!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Senatorul USR Cluj Mihai Goţiu, alături de colegii săi de partid Vlad Alexandrescu şi Allen Coliban au afişat astăzi, în plenul Senatului, bannerul adus din Piaţa Universităţii, de la protestul pentru Roşia Montană, de vineri seara. 

Pe pupitrele fiecărui senator USR s-a aflat, de asemenea, câte un steguleț cu același mesaj.

„Ce ne dorim, cred că deja știți cu toții: Guvernul Dăncilă, prin ministrul Culturii, să renunțe la intenția de a bloca includerea Roșiei Montane în UNESCO. Aproape 40.000 de cetățeni au semnat deja petiția Declic, adresată UNESCO, prin care se solicită continuarea procesului de includere a Roșiei Montane în Lista Patrimoniului Universal (dacă nu ai făcut-o deja, o puteți face aici: https://facem.declic.ro/campaigns/unesco-save-rosia-montana ).

Și, apropo, ca să nu existe discuții suplimentare: banerul și stegulețele au fost realizate din donațiile membrilor Comunității Declic.

UPDATE: Despre blocarea includerii Roșiei Montane în UNESCO, mai în detaliu, în ediția de astăzi a emisiunii ”Planeta Verde” de la RFI (înregistrarea emisiunii aici: https://www.rfi.ro/emisiunile-rfi-ro-103912-rosia-montana-c… „, a susţinut Goţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *